VV Sweel - NWVV

NWVV heeft zaterdagmiddag op Sportpark Nieuw-Weerdinge de degradatiekraker tegen VV Sweel verloren. De gasten uit Zweelo wonnen met 1-7. Door de nederlaag lijkt rechtstreekse degradatie naar de vijfde klasse onafwendbaar.

NWVV miste zaterdagmiddag een half elftal aan vaste basisspelers. Roy Super, Milan Duursma, Elwin Poede, Bert Super (allen geblesseerd), Peter van Elten (afwezig) en Jasper Jansen (gestopt) bleek teveel van het goede. Met de inbreng van jeugdig talent uit de eigen opleiding werd alles opgevangen maar het elftal miste teveel aan kwaliteit en ervaring om het Sweel moeilijk te maken.

NWVV keek zaterdagmiddag al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Na amper twee minuten spelen kon Mohammed Kourkosh de bal vrijuit binnen knikken. Ondanks de vroege voorsprong bleef NWVV rustig. Sweel had wel een overwicht maar toch viel de gelijkmaker. Een bekeken vrijetrap van aanvoerder Mark Kok ging via de binnenkant van de paal het doel in.

Sweel bleef in het verdere verloop van de eerste helft de bovenliggende partij. Sweel scoorde na 20 minuten spelen ook de 1-2 maar deze goal werd door de warrig leidende scheidsrechter ten onrechte afgekeurd. De bal belande via de winkelhaak terug in het veld. Iedereen op het sportpark zag dat het een doelpunt was behalve de scheidsrechter.

Vlak voor rust kwam Sweel wel op voorsprong. Rick ter Avest wist op aangeven van zijn broer Tom de 1-2 binnen te schieten. Een doelpunt waar hands gemaakt werd maar dit doelpunt werd door de scheidsrechter wel goedgekeurd.

Na de rust moest NWVV alles op alles zetten om de wedstrijd te kantelen en de o zo belangrijke punten in eigen huis te houden. Als vlot werd het 1-3 en was het weer Rick Ter Avest die doel trof.  Twee minuten later maakte Egbert Vugteveen met een prachtige kopbal de 1-4 en was het duel beslist. Rick ter Avest maakte daarna nog de 1-5 uit een onterecht gegeven strafschop en de 1-6 en de 1-7. De 1-6 was de mooiste treffer van de middag. Met een bekeken boogbal verschalkte Ter Avest doelman Kloppenburg.

Door de nederlaag is VV Sweel nu 4 punten uitgelopen op NWVV en komt degradatie naar de 5e klasse steeds dichterbij. Maar NWVV zal strijden tot de laatste kans om rechtstreekse degradatie af te wenden.