NWVV 30

Yes! de bal gaat dit weekend weer rollen in het amateurvoetbal

Eindelijk waren daar dinsdagavond de versoepelingen van het kabinet bij de coronapersconferentie. De bal gaat weer rollen en daar zijn we ontzettend blij mee.

De competities in de zogeheten B-categorie gaan verder volgens het reguliere programma. De A-categorie, onder meer eerste elftallen die uitkomen in de Tweede Divisie tot en met de vijfde klasse, beginnen in het weekeinde van 5 en 6 februari met een inhaalprogramma.

De KNVB neemt vrijdag een besluit over hoe de amateurcompetities uit de A-categorie worden uitgespeeld. De afgelopen twee seizoenen werden de competities in de betreffende klassen voortijdig beëindigd en was er geen sprake van promotie of degradatie.

De grote groep veldvoetballers is de zogenoemde B-categorie (senioren, junioren en pupillen) begint komend weekeinde weer. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd. Wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de zogeheten derde fase komen te vervallen. Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaalweekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

 

Back To Top