NWVV12

Zaterdag 14 september 2019 stond voor NWVV 2 het laatste bekerduel op het programma thuis tegen HZVV 5.

Bij aankomst op het voetbalveld zag ik dat iedereen weer keurig met hun presentatieshirt en keurig op tijd aanwezig waren. Helaas was er voor Veronique dus geen boete uit te delen.

Wel viel mij wederom direct weer wat dingen op. Zo zag ik dit keer niet Yoerie Peters, maar Remon Barenkamp allias “Dakkie” met een vel groen keepersshirt aan lopen. Dakkie was in verband met werk nog niet aan voetballen toe gekomen, dus dit waren zijn eerste minuten. Ook zag ik het kleinste mannetje van de seletctie Lorenzo Celluci lopen, ook hij was door werk nog niet in staat geweest om zijn driftige spel te vertonen.

Ik meende ook Harry Potter te zien, maar toen ik wat dichterbij kwam zag ik toch al snel dat dit Harry Potter niet was maar onze eigen Martijn Roskam met bril. Meteen dacht ik ook aan Mike Sanders, die wederom te ijdel was om lensen in te doen. Er gaan de laatste tijd toch wel veel jongens met zicht problemen naar de opticien. Misschien is het zaak voor leider Arjan van Oosten om een contact op te nemen met Hans. Hans ziet dingen namelijk vaak Anders en kan iedereen van de 2de selectie een test bij Hans doen. Waarschijnlijk word dan de passing beter, omdat ze dan eindelijk zien waar hun medespelers staan.

Wat de oplettende kijker dan weer goed zag, is dat Arjan en Veronique waren geflankeerd door een nieuw gezicht binnen de technische staf. Kevin Kaiser stond druk gebarend en met een brede lach langs de kant. Waar hij normaal scheidsrechter was, was hij vandaag leider, aangezien hij knie problemen heeft. Hij blijft de rest van het seizoen leider, samen met de bekende gezichten. Hierdoor was er een nieuwe scheidsrechter nodig en uit pure nood hebben we voor deze wedstrijd Rene Poede gestrikt als scheidsrechter.

Dat HZVV 5 een lastige tegenstander was, was al voor de wedstrijd begon duidelijk. Aan de gemaakte uitslagen en klasse verschil was al op te maken dat de Nieuw Weerdingers het lastig gingen krijgen. Ook met de warming-up werd dit al duidelijk. Waar de jongens van NWVV met elkaar een rondotje afwerkte zette de speler/leider van de tegenstander pionnen uit om een fatsoenlijke warming-up te doen. Dit soort warming-ups kom ik zelfs bij het eerste elftal van NWVV niet tegen, dus we wisten dat het serieus was.

Dat bleek ook al heel snel tijdens de wedstrijd. Vlak na de aftrap, die een minuut later was, omdat er een keurige minuut stilte was voor de omgekomen spelers van Buinen een paar dagen gegleden, was het raak. In de 2de minuut kon Dakkie voor de eerste keer die middag vissen en was het 0 – 1. In de 6de minuut was al duidelijk dat aanvoeder Martijn Stuut toch niet fit genoeg was en moest de leiding de eerste wissel toepassen. Mark van der Veen kwam er voor hem in, hij stond wissel omdat hij wat later was die middag ivm zijn werk.

In de 14e minuut was het weer raak voor HZVV. Hierbij ging de keeper van de thuisploeg (ik zou verder geen namen noemen) niet geheel vrij uit. Dit was de opmaat voor een run van HZVV, want in de 18e minuut was de stand al 0 – 4. HZVV scorde inderdaad 3 keer in 4 minuten.

In de 25e minuut werd het zelfs 0 – 5. Daarna kwam vrijwel direct Rossie door aan de rechterkant. Als een beroemde oosterbuur storte Rossie zich in het strafschopgebied van HZVV ter aarde. Scheidsrechter Poede had geen bril nodig om te zien dat dit een swalbe was. De swalbe was zo slecht dat de keeper van HZVV evenals Arjan langs de kant, de slappe lach kreeg!

10 minuten later zette wederom door een fout van Dakkie de 0 – 6 op papier. En nog geen minuut later werd het 0 – 7. Dit was een eigen goal van onze keeper. Die even daarvoor al een blesurre behandeling had gehad aan zijn knie.

Vlak voor rust gebeurde het opmerkelijkste moment van de dag. Michael Dummer zette een sliding in zoals hij wel vaker doet. De tegenstander valt over hem heen en Michael blijft gewond achter. Aangezien Michael wel vaker bleef liggen, was de eerste reactie van de kant van, kom weer omhoog!

Echter bleek het dit keer wel serieus te zijn. Michael had een gat achter in zijn hoofd. Bij inspectie in de kleedkamer, bleek het te gaan om een serieus gat wat gehecht moest worden.

Aangezien de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, koos ik ervoor om samen met Veronique, Michael te begeleiden naar de spoedeisende hulp van het Scheperziekenhuis. Helaas kan ik dus niet verder gaan met het verslag van de 2de helft.

Wel leerde ik een paar nieuwe weetjes in het ziekenhuis. Zo kwam ik erachter dat een hechting zonder verdoving boven op je hoofd behoorlijk zeer kan doen. Ook leerde ik dat Michael, Arjan en Veronique als een soort van vrienden vond, dit voornamlijk omdat Veronique haar lach niet kon in houden bij het van pijn vertrokken hoofd van Michael.

Toen we terug kwamen was de wedstrijd al afgelopen en bleek er een eindstand van 0 -13 te zijn geraliseerd door HZVV 5, met name.

Jochem Seitinger had op doel gestaan, aangezien Dakkie toch niet meer verder kon, met zijn knie. En ook Jochem ging niet bij elke doelpunt vrij uit.

Het lag echter niet aan de keepers zaterdag, dat NWVV 2 werd afgeschoten. HZVV 5 bleek veel te goed te zijn.

Ik zou dan ook zeggen, kop omhoog NWVV 2. Komende zaterdag weer met frisse moed naar SVBO 3. Geef dan weer alles knuppels en het komt dan wel goed met jullie dit seizoen.