Jochem Seitzinger en zijn vader na afloop van de wedstrijd

Zaterdag 6 november 2021 was het dan eindelijk zo ver. De eerste competitie uitwedstrijd voor NWVV 2. DZOH 6 was de tegenstander.

Op het sportpark in de Rietlanden begon de wedstrijd op de ongelofelijke tijd van 16.00 uur. Waar de jongens anders al zowat hun eerste flesje goud schuimend bier weg slaan, zochten ze nu op een koude, druilerige dag veld 2 op.

Veld 2 in de Rietlanden was door het intensieve gebruik en het weer die dag veranderd in een soort slagveld en tot overmaat van ramp deed 1 lamp het niet, waardoor er een aparte setting ontstond om te voetballen.

In ieder geval was wel te zien dat het eindelijk weer goed ging met het spelersaantal van Arjan en Veronique. Wel geteld 16 man waren op dit rare tijdstip opzoek naar 3 punten in Emmen. Dat was eerst 15, maar zelfs Beun verliet de bank van het 1ste om de nodige minuten te maken.

De tegenstander zat minder ruim in de spelers. En het leek wel een JO17 team. Dus dat werd vast veel lopen tegen fitte, jonge jongens. Tenminste dat dachten we.

De wedstrijd begon uitermate rommelig. Wat eigenlijk ook niet meer dan normaal was, omdat de meeste jongens van NWVV allemaal weer aan elkaar en meestal ook aan een nieuwe positie moesten wennen. Zo was Mike “The Butcher” Sanders er weer van een lange, slepende blessure en stond laatste man. Waardoor Kevin Kaiser voorstopper kwam te voetballen. Mark van der Veen stond in het midden, waardoor Dylon Meijering uitweek naar de linker kant. Op rechts waren het wel de vertrouwde gezichten met natuurlijk Kjeld LEGEND!!! lekker getraind?! Wagenaar als rechtsback.

Kjeld LEGEND!! lekker getraind?! Wagenaar

Dat de rechterkant van de Nieuw Weerdingers op elkaar was ingespeeld bleek in de 28ste minuut. Martijn Roskam liet zich uitzakken en ontving de bal. Kjeld LEGEND!! lekker getraind?! ging diep en gaf goed voor. De afronding was van niemand minder dan Jochem Seitzinger. 0 – 1 voor NWVV.

Jochem door het dolle heen deed zijn shirt uit en sprintte naar de kant waar zijn vader stond. Met de tekst op het shirt onder het voetbalshirt werd al snel duidelijk dat hij dit doelpunt opdroeg  aan zijn pas overleden opa. Een geweldig gebaar!

Ondanks de rommelige wedstrijd was dit een zeer terechte voorsprong!

In de 42ste minuut gooide NWVV de wedstrijd eigenlijk al op slot met de 0 – 2. Wederom was het Jochem die op de goede plek stond. De jongens uit de Rietlanden waren duidelijk niet opgewassen tegen de mannen uit Nieuw Weerdinge.

In de rust kwam de scheidsrechter in de, net iets te smerige, kleedkamer van NWVV met de vraag of men verder wou op kunstgras. Maar duidelijk was dat men liever door ging op het slagveld wat veld 2 hete dan de benen te breken op een kunstgras veld.

In de rust werden een aantal wisselingen doorgevoerd. Zo kwam onder andere Thomas Venema in de ploeg. Ook hij komt terug van een hardnekkige teen/voet blessure.

Door de wisselingen kwam, de duidelijk geïnspireerd geraakte, Jochem te recht als linksbuiten. Dit bleek een gouden zet. Want 10 minuten naar de rust schoof hij in de korte hoek de 0 – 3 binnen. Een hattrick!

Het publiek dat, ondanks het late tijdstip, stond te kijken werd getrakteerd op een waar doelpunten festijn. Want in de 58ste minuut 3 minuten naar zijn derde, kwam Jochem alleen op de keeper af en scoorde de 0 – 4. Onze “droge worsten man” zoals Beun hem liefkozend noemde was he-le-maal los!

Heel veel tijd kreeg Arjan niet om alles te noteren in zijn grote boek. Want toen hij het boek net had weggelegd en zich afvroeg of ook andere jongens, anders dan Jochem, een doelpunt konden scoren was het al weer raak. In de 60ste minuut scoorde toch iemand anders, namelijk Michael Dummer. Waar was Jochem dan in deze aanval? Hoor ik u denken. Dat was vrij eenvoudig. Jochem wou naast doelpunten ook een assist op zijn naam schrijven en dat deed hij dan ook met dit doelpunt.

DZOH werd helemaal op een hoop gevoetbald en kwam er niet meer aan te pas. De keeper van NWVV, Robin Prins, had echt helemaal niets te doen en zat minuten lang tegen zijn paal aan, om te kijken of hij met staren de koppijn van de avond ervoor weg kon krijgen.

Robin Prins beleeft een rustige middag/avond

In de 63ste minuut ging het vrolijk door voor de Nieuw Weerdingers. Ze kregen een strafschop. Jochem leek verzadigd en dus werd de goal gegund aan Dylan Jaarsma een van de 2 vaste JO19 spelers. Helaas keerde de keeper de penalty. Maar Michael was alert en kon de rebound binnen werken. 0 – 6!

Was het nu klaar? Nee zeker niet. Er was nog een persoon die een uitroepteken achter zijn optreden wou zetten. En dat deed hij in de 68ste minuut. Na een goede loopactie van die andere vaste JO19 speler Martijn “Sambuca” van der Veen, was het wederom Jochem Seitzinger met een doelpunt. Doelpunt nummer 5 van de avond voor Jochem! Ongelofelijk wat een wedstrijd van de nummer 12 van NWVV.

In de 73ste minuut deed DZOH 6 toch nog een wanhoopspoging om een doelpunt te scoren en dat lukte na wat debatten ook nog. Ondanks dat Martijn Roskam, de inmiddels de vlaggenstok had overgenomen van Martijn Schut, de vlag omhoog had voor buitenspel, scoorde DZOH. De scheidsrechter moest er lang over nadenken en keurde het doelpunt af voor buitenspel. Maar door de eerlijkheid van Mike Sanders, ja u leest het goed, die aangaf dat het geen buitenspel was, keurde de scheidsrechter de goal toch goed. 1 – 7.

In de 78ste minuut kwam toch NWVV weer voor de goal van DZOH. En jawel Dylan maakte zijn gemiste penalty goed met een doelpunt 1 – 8. Hierna floot de scheidsrechter ook meteen voor het einde van de wedstrijd.

Man van de wedstrijd was, met 5 doelpunten en een assist, zonder twijfel Jochem Seitinger! En mocht u zich afvragen waarom hij “de droge worsten man” word genoemd, kijk dan eens op www.ahomeoffood.com.

Komende zaterdag (13 november) hebben de knuppels van NWVV 2 een feestavond, dus slaan ze het voetbal een keer over. Als u de jongens weer in actie wilt zien, dan begroet ik u graag op zaterdag 20 november op sportpark Nieuw Weerdinge voor een thuiswedstrijd tegen CSVC 3!