NWVV

Zaterdag 2 november 2019 stond voor de jongens van NWVV 2 in het teken van de wedstrijd thuis tegen Valthermond 3.

Goed gemutst gingen de Nieuw Weerdingers het veld op. Echter was de leider zelf wel wat gespannen voor wat komen ging.

De selectie van het 2de was weer volop aanwezig, waardoor Veronique, Kevin en Arjan konden beschikken over 16 man. En dan te bedenken dat er ook nog 3 mensen met hun nette kleren aan de kant stonden, die ook hadden kunnen voetballen. Een luxe probleem voor de leiding, die hun uiterste best doet om iedereen tevreden te houden.

Toen Valthermond aan kwam, bleek al snel dat NWVV te maken kreeg met een oude bekende. NWVV legende Harm Bolk is tegenwoordig, op zijn oude dag, aanvoeder van het zaterdagteam van Valthermond. Het was goed om zo’n grootheid uit vroegere tijd terug te zien bij zijn oude club, ook al was het nu als tegenstander.

Arjan van Oosten die regelmatig met Harm gevoetbald had, waarschuwde zijn team dan ook. Als Valthermond dezelfde mentaliteit had als Harm dan zou het een harde wedstrijd met veel strijd gaan worden.

Dit derbyvoetbal was dan ook precies wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. Waarin NWVV 2 goed begon, met soms redelijk goed combinatie spel.

In de 26ste minuut kwamen de knuppels van het 2de dan ook verdiend op voorsprong. Milan Duursma kon vanaf randje 16, via een tegenstander raak schieten, 1 – 0.

Daarna verloor NWVV langzamerhand de grip op de wedstrijd. Door veel strijd en met enige regelmaat een overtreding wist Valthermond, NWVV uit de wedstrijd te halen.

Dit is toch een puntje van zorg voor de leiding. Het lijkt erg moeilijk voor NWVV 2 om het hoofd koel te houden en niet mee te gaan met houdhakkers voetbal.

In de 37ste minuut maakte Valthermond dan ook gelijk. Een hoge bal werd erin gepompt die plotseling naast Mike Sanders neer viel. Het leek erop alsof Mike deze bal had moeten hebben. Hij zou zijn lenzen toch wel in hebben en die bal hebben gezien? Achteraf verklaarde Mike tegen de zon in te kijken en van de veel gebruikte smoezen voor iemand die een bal mist. De aanvaller van Valthermond pikte de bal op rond de penaltystip. De keeper van dienst Yoerie Peters deed er nog van alles aan om een doelpunt te voorkomen, maar tot veel meer dan een blessure bij de tegenstander kwam het niet.

In de 46ste minuut kreeg NWVV de deksel helemaal op zijn neus. Aanvoeder Ferdinand Smidt deelde een beuk terug uit aan zijn tegenstander, na al die kleine vieze overtredingen die hij op Ferdi maakte. De bal kwam op ongeveer 20 meter te liggen en Valthermond stond klaar om de vrije bal in te schieten. Tot verbazing langs de kant had Yoerie genoeg aan een 1mans muur. De vrije bal ging dan ook in de verre hoek en was onhoudbaar voor Yoerie 1 – 2.

In de rust liepen de gemoederen bij de Nieuw Weerdingers dan ook even hoog op. Maar nadat Arjan en Kevin de gemoederen hadden gekalmeerd en de hoofden weer koel hadden gekregen, ging iedereen toch weer met verbetenheid het veld op.

Wat volgde was een 2de helft zoals een derby hoort te zijn. Vol met strijd en passie. NWVV deed er alles aan om de achterstand ongedaan te maken, wat veel ruimte opleverde bij de tegenstander. Valterhermond wist hier gelukkig geen gebruik van te maken.

In de 71ste volgde zelfs een opstootje op 20 meter van het doel van Valthermond. De zoveelste overtreding op Christiaan Klompmakers werd gemaakt en bij het verhaal houden werd het opstootje geboren. Vervolgens stuurde scheidsrechter Arjan Luiten de 2 aanstichters van het opstootje voor 5 minuten naar de kant. Dit was Chris dan ook en niets verbazend Harm Bolk van Valthermond.

Wat staan bleef was een vrije trap die Ferdinand goed inschoot , 2 – 2!

De laatste minuten bleven gekenmerkt door overtredingen en opstootjes, waarna Arjan Luiten na het zoveelste opstootje 5 minuten voor tijd besloot af te fluiten.

Een gelijkspel is een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Zaterdag 9 november 2019 probeert NWVV 2 de koppositie vast te houd tijdens de vroege uitwedstrijd bij SETA. Wie ons wil aanmoedigen de wedstrijd begint om 12.00 uur!