NWVV1

Zaterdag 5 maart 2022 noteerde ik op mijn notitieblok. Ruim 2 maand na de laatste wedstrijd van NWVV 2, uit tegen Emmen, was het weer eens zover. NWVV 2 mocht het veld weer op. En dat deed men dit keer in Angelslo.

Op het ietwat hobbelige hoofdveld van Angelslo op een zonovergoten zaterdagmiddag was het eindelijk weer tijd om het 2de elftal van de blauw zwarte club uit Nieuw Weerdinge in actie te zien. Wat wil men nog meer!

Toen de heren uit de kleedkamer kwamen voor de warming-up viel mij meteen 3 dingen op. Ten eerste de tenues. Duidelijk begint te worden dat de heren nodig toe zijn aan nieuwe wedstrijd uniformen. De shirts beginnen door te schijnen, er zijn meer broeken met gat dan zonder en de sokken zijn van minimaal 3 verschillende tenues bij elkaar gezocht.

Navraag bij het bestuur blijkt dat er ruim voor het begin van dit seizoen nieuwe tenues zijn besteld bij Beltona, maar deze nog steeds onderweg zijn. Slechte zaak natuurlijk!

Ten tweede viel de man in het doel op. In een net te klein geel broekje en een net passende paars shirt stond niet Ricky Kloppenburg, niet Robin Prins, niet onze eigen Dakkie, maar Gerd van der Sluis in het doel. De speler van normaliter NWVV 1 pakte de handschoen op na afwezigheid van alle andere keepers binnen NWVV. Of hij alles goed deed? Daar later meer over. Wel bedankt NWVV 2 deze topper voor de bewezen diensten.

Als laatste viel op dat de selectie van Veronique en Arjan behoorlijk was uitgedund en moest worden aangevuld met Christiaan Klompmakers, Marko Mihalj en Mark Kok vanuit NWVV 1 om een paar wissels op de bank te hebben. Navraag bij Arjan bleek dat er wederom een compleet elftal (!) om uiteenlopende redenen geen acte de présence kon geven.

Om 14.30 uur stond iedereen er klaar voor en floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. En de Nieuw Weerdingers begonnen uitstekend aan de wedstrijd. De eerste 25 minuten werd eigenlijk alleen maar doorgebracht op de helft van Angelslo. Die overigens geen schim meer was van het team die in Nieuw Weerdinge nog met 2 – 4 wist te winnen.

Het enige smetje was het snelle uitvallen van Jochem en Patrick, die overigens de 2de helft nog wel weer in actie konden komen. Hiervoor kwamen dus al vroeg Chris en Marko binnen de lijnen.

Na 25 minuten ging de storm van NWVV een beetje liggen en kwam Angelslo er ook een paar keer door. Tot de 35ste minuut. Na wat gefrommel voor het doel van Angelslo kwam de bal voor de linker voet van Christiaan. En dat is natuurlijk dodelijk! De 0 – 1 was een feit. Een juiste afspiegeling van de krachtverhouding tot dan toe.

Verder gebeurde er niet al te veel meer de eerste helft. Angelslo probeerde wel, maar kwam er nauwelijks door. En als ze er door kwamen moesten ze nog langs een superieur spelen laatste man van NWVV, genaamd Orlando Uiterwerf. Die overigens nog wel 1 keer semi aan de noodrem moest trekken, alhoewel Ollie daar zelf anders over dacht. Na een botsing met een tegenstander sommeerde de scheidsrechter dat Ollie zijn excuses aan moest bieden aan de tegenstander. Ollie was hier echter niet van gediend en met de roemruchte worden “je bent mijn vader niet” liet Ollie de scheidsrechter weten dit niet te gaan doen. Na een gesprek tussen de scheidsrechter en aanvoerder Kevin Kaiser was de kou uit de lucht en kon men even later aan de thee.

Kleine tegenvaller was nog wel dat Dejee van der Berg vlak voor rust uitviel met opnieuw een zere knie. Toen werd de soep bij Arjan op de bank wel heel dun. Des te meer omdat Veronique in de gaten had dat je vanuit de kantine ook voetbal kon kijken en het daar veel warmer en gezelliger was.

De tweede helft begon en eigenlijk was meteen duidelijk welke kant het op ging met de wedstrijd. De vraag was hoeveel kansen NWVV ging creëren en hoeveel men daar van raak ging schieten.

In de 58ste minuut was het dan ook raak en wederom was Chris die door een goede bal van gelegenheidsrechtsback Martijn van der Veen de 0 – 2 tegen de touwen kunnen jagen.

Dit bleek een startschot voor een geweldige 2de helft van de Nieuw Weerdingers.

Meteen na de 0 – 2 wisselde Arjan de eerder uitgevallen Jochem voor Mark Kok die zijn kinderen nog moest ophalen van zwemles.

Dit bleek een hele goede wissel te zijn, want nog geen minuut naar de 0 – 2 ging Jochem Seitzinger goed door met de bal en wist de 0 – 3 aan te tekenen.

Aanval naar aanval volgde en in de 63ste minuut deed ook Marko Mihalj een duid in het zakje. Na een mislukte omhaal van Dylan Jaarsma, die overigens een uitstekende wedstrijd voetbalde als mid-mid, ontving Marko de bal en kon vrij eenvoudig de 0 – 4 aantekenen.

5 minuten later kon Marko voor een tweede keer juichen . Uit een perfect getrapte corner van Chris kon Marko de bal bij de eerste paal makkelijk binnen koppen.

In de 73ste minuut brak misschien wel de gekste periode aan van de wedstrijd. Marko verstapte zich en kreeg wat last. Hierdoor moest Patrick Hendriks weer terug in het veld, maar aangezien die stond te vlaggen en er verder niemand meer was, moest de grote baas zelf in actie komen en het veld over steken om te vlaggen. Toen Arjan onderweg was scoorde Michael Dummer de 0 – 5. Aangezien ik zo bezig was met het feit dat Arjan moest vlaggen kan ik u niet zeggen hoe de goal tot stand kwam. Maar hij zat en dat telde. Ook de keeper Gerd had dit alles voorbij zien komen en was nog druk aan het applaudisseren en knipogen aan het geven voor de wissel en het feit dat Arjan toch ook maar in actie kwam, dat hij nooit in de gaten had dat Angelslo de wedstrijd weer had hervat en met een perfecte bal vanaf de middenstip schoot men over de terug sprintende Gerd heen. Jammer van deze blunder, want voor de rest was het een eenzame wedstrijd voor Gerd. Gelukkig had men medelijden met hem en koos men hem in de voetbal.nl app als man of the match.

Michael die waarschijnlijk een marge van 6 in gedachten had, vond dit niet fijn. Vanaf de aftrap zette NWVV weer een aanval op en maakte Michael meteen de 1 – 7.

De 1 – 7 stond ook op het bord toen de scheidsrechter 5 minuten voor tijd affloot. Al met al een prima dag voor NWVV 2, die na 2 maand zonder voetbal het gerstenat kon laten vloeien op een wel verdiende overwinning.

Maar niet voordat er natuurlijk werd genoten van een beetje ongezond vet voedsel, zoals een echte sportman betaamt, of niet Kjeld LEGEND lekker getraind?!

Kjeld na afloop bij de grote M

Komende zaterdag zijn de helden van Nieuw Weerdinge eindelijk weer eens op het eigen gras te aanschouwen. Want op 12 maart word er om 14.00 uur een thuiswedstrijd afgetrapt. Tegenstander is DZOH 6. Graag zien we jullie dan weer!