Voetbal

VEV 2 – NWVV 2 7-0

NWVV 2 ging afgelopen zaterdag op bezoek in Klazienaveen-Noord bij VEV. Met volle moed betrad het elftal het veld voor een zware wedstrijd tegen een fysiek sterk VEV. In de openingsfase gingen beide ploegen gelijk op wat aan beide kanten niet resulteerde in kansen. Na ruim twintig minuten spelen kreeg VEV een makkelijke gegeven strafschop. Martijn Schut verdedigde met zijn handen langs zijn lichaam zijn tegenstander die zeer gemakkelijk ging liggen. De scheidsrechter beoordeelde het als een overtreding en de bal ging op de stip. Doelman Remon Barenkamp was kansloos op de inzet en de thuisploeg nam een 1-0 voorsprong. Na de treffer was VEV wel iets sterker maar dit kwam met name omdat NWVV slecht de duels inging en veel onnodig balverlies leed op het middenveld. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 3-0 ruststand.

Na rust kwam NWVV feller uit de kleedkamer en ging het achterin op buitenspel spelen. Een aantal keren werd er goed ingestapt waardoor een aanval van de thuisploeg afgevlagd werd. Toch was VEV ook na rust iets sterker maar voetbalde NWVV in fases goed mee. Echt grote kansen werden niet gecreëerd maar er werd zeer veel strijdlust getoond. Ondanks de strijd wist VEV na rust nog vier keer te scoren. NWVV 2 verloor dan welliswaar met 7-0 maar het duel kende 2 gezichten. Een dramatische 1e helft en een goede 2e helft. Deze strijdlust zal NWVV 2 mee moeten nemen naar de volgende wedstrijden en dan gaat het kwartje vanzelf wel een keer de goede kant opvallen.