PJC 2 - NWVV 2

Zaterdag 17 september 2022 volgde alweer de derde bekerwedstrijd van het seizoen voor NWVV 2. In Nieuwe Pekela was PJC 2 de volgende tegenstander van de Nieuw Weerdingers.

Het weer was onstuimig, de zon wisselde zich af met fikse buien en het was druk op het sportcomplex in Nieuwe Pekela, waar ook de vorige tegenstander Damacota zijn thuiswedstrijden speelde. Dit alles was niet optimaal om een lekkere zaterdagmiddag voetbal te gaan kijken.

Dat het druk was op het sportcomplex bleek al uit het tijdstip dat er gevoetbald moest worden, namelijk 14.45 uur. De warming up gebeurde op een half trainingsveld en de wedstrijd begon meteen na het laatste fluitsignaal op het veld ernaast waar Damacota 2 aan het voetballen was. Nadat de cornervlaggen van Damacota waren verwisseld voor de cornervlaggen van PJC kon de scheidsrechter, die geheel in het paars, waarin duidelijk was te zien dat de beste man van het leven genoot (een standaard kelderklasse scheidsrechter zeg maar), fluiten voor het begin van de wedstrijd.

Aangezien er op dit veld geen dugouts waren en de wedstrijd in de regen begon, begon ook de technische staf met met Arjan en Veronique onder een paraplu en natuurlijk de eigenwijze Richard Bos met zijn bakkes vol in de regen.

Tussen de druppen door was 1 opvallende man aanwezig bij NWVV op het veld, namelijk Mark van der Veen. De middenvelder kon het eindelijk weer wachten om een van zijn sporadische wedstrijden te voetballen. We hopen zoals eigenlijk elk seizoen Mark weer wat vaker te zien, want het is toch wel een kwaliteitsboost wat het elftal dan krijgt.

Het werd meteen duidelijk dat PJC met buurman Damacota had gepraat en hadden NWVV geanalyseerd. Het devies was dan ook inzakken bij het team uit Nieuwe Pekela en counteren op snelheid. Hierdoor kwam NWVV met veel balbezit, maar waren ze niet heel erg gemotiveerd om daar veel mee te doen.

NWVV probeerde wel aan te vallen, waardoor vooral het middenveld heel erg diep ging staan en dat was precies wat PJC wou. Alleen de verdediging wederom onder aanvoering van Orlando Uiterwerf en keeper Robin Prins hadden alles redelijk onder controle en hadden op elke counter een antwoord.

In de 21ste minuut werd het lichte overwicht van NWVV ook op het scorebord zichtbaar. En het was weer eens een corner waaruit gescoord werd. Christiaan Klompmakers natuurlijk weer met assist nummer zoveel van het seizoen en, natuurlijk, ook Dylan Jaarsma stond weer eens op de goede plek om goal nummer 5 van dit seizoen alweer binnen te werken.

Dat was ook het hoogte punt uit de eerste helft, die werd gekenmerkt door slecht spel van beide kanten. Ook sterspeler Kjeld LEGEND, lekker getraind?! kon met zijn basisplaats geen stempel drukken op het spel van NWVV 2. De GOAT van NWVV 2 was zichtbaar teleurgesteld dat hij niet bij de definitieve selectie van bondscoach Van Gaal behoorde. Ook was hem een kist bier belooft bij nog een doelpunt, waardoor Kjeld er voor had gekozen om vrijdags zich vol te focussen op de wedstrijd en ging hij dus anders als anders niet stevig aan de bier in het café. Ook dit had volgens mij te maken met het ondermaats presteren van Shampoo.

Kjeld in actie
Kjeld in actie. Zo zuur kijkt die altijd!

In de rust werd er het nodige gewisseld om het matige spel toch beter te krijgen bij de Nieuw Weerdingers. Zo kwam bijvoorbeeld Lars van der Laan binnen de lijnen. Dit keer niet als keeper, maar als linksback. Dit was voor hem de eerste keer op deze positie, dus ondersteuning kon hij wel gebruiken. En dat was niet tegen een verkeerde gezegd. Niemand minder dan Richard Bos, oud back en ooit zelf uitgeroepen beste verdediger van NWVV was niet te broerd om de nodige aanwijzingen te geven. Bij elke uittrap van de keeper van PJC of bal in de buurt van Lars klonk het vanaf de kant: “Dichterbij nummer 8 Lars”, “Strakker eraan Lars”, “Let op Lars komt die” enzovoort op de zelfde ietwat monotone manier waar Bossie zo bekend om staat. Top geregeld zo!

In de 71ste minuut verdubbelde NWVV de score. Niemand minder dan Christiaan met de 2 – 0 na een lange bal van achter tikte hij de bal door de benen van de tegenstander en kon afwerken.

14 minuten later deed ook Michael Dummer nog een duid in het zakje en zette de eindstand van 3 – 0 op papier.

Door dit resultaat heeft NWVV 2 zonder puntverlies de volgende ronde van de KNVB beker bereid. De loting is nog niet geweest, maar wel is duidelijk dat het bekeravontuur verder gaat op 22 oktober 2022.

Dit is natuurlijk een goede opmaat voor het nieuwe competitie seizoen die zaterdag 24 september 2022 verder gaat met een uitwedstrijd in en tegen Valthermond om 14.00 uur. Jullie zijn uiteraard van harte welkom om dit sterrenensemble met eigen ogen aan het werk te zien. We zien jullie dan!