NWVV 2 21-9-2019 (1)

Zaterdag 21 september was het zover. De start van de competitie. Na de matige resultaten in de beker was het afwachten hoe de formatie van leider Arjan van Oosten het deed tijdens de start van de competitie.

Het begin was er in iedergeval. Men reisde met een selectie van 16 spelers af naar Bager Oosterveld om het op te nemen tegen SVBO 3. Onder hem was wederom een nieuwe, oude naam te ontdekken op het veld. Voor Ferdinand Smidt was de verleiding te groot en heeft hij de kicks weer van de wilgen af gehaald om het 2de dit seizoen te versterken.

Eenmaal kijkend naar de warming-up viel nog wat op. De Nieuw Weerdingers waren allen gekleed in een mooi blauw inloopshirt gesponsord door www.sportinnederland.com. Namens iedereen bij het 2de elftal hartelijk dank!

NWVV 2 loopt warm in de nieuwe inloopshirts

Omdat de scheidsrechter de heer Veringa door het mooie weer optijd een lekker koud pilsje in zijn hand wou hebben begonnen we een paar minuten eerder.

NWVV 2 spoot uit de startblokken. Ik was nog niet klaar met socializen lag de bal er binnen 2 minuten al in. Doelpunten maker was Christiaan Klompenmakers. De Bargeroostervelders hadden de eerste 15 minuten helemaal niets in te brengen. Dit werd onderschreven in de 10 minuut door de 0 – 2. Dit keer was het Dylon Meijering die weer met een fraai afstandschot de keeper wist te verschalken.

Na het kwartier was het echter SVBO die de bovenliggende partij was en in de 25ste minuut de 1 – 2 binnen schoot.

NWVV 2 herpakte zich knap en leek de wedstrijd binnen 2 minuten, nog in de eerste helft, in het slot te gooien. Goeie doelpunten van Dylon Meijering en Mark van der Veen betekende respectievelijk de 1 – 3 en 1 – 4.

Helaas moest in de eerste helft Martijn Sanders gebleseerd aan zijn enkel uitvallen. Zijn vervanger Jeroen Veenstra had goed naar de coaching langs de kant geluisterd, dat probeerde Martijn meer te laten opstomen. Jeroen dacht laat ik dat ook eens doen en zijn eerste actie in het veld was dan ook een ongelofelijke sprint over de de rechterkant van het veld, in de diepte. Het enthousiamse van Jeroen werd gelukkig al snel in het veld gecorrigeerd.

In overleg met Andre Wardenburg wisselde Arjan in de rust tactisch door Jochem Seitzinger in te brengen in plaats van Michael Dummer. Hij moest zorgen voor wat meer breedte in het spel van de Nieuw Weerdingers.

Na rust bleek het even goed te gaan, maar al snel nam SVBO de wedstrijd in handen. Dit resulteerde in de 52ste minuut dan ook in de 2 – 4.

Het spel golfde daarna op en neer, met veel fouten en ongelofelijke taferelen. Zo zagen we dat Jochem niet in de wieg is gelegd om te koppen. De eerste voorzet van Chris had hij bij de 2de paal binnen moeten koppen, maar toch probeerde hij zijn voet nog tegen de bal aan te zetten. Na wat opbouwende kritiek van langs de kant, probeerde Jochem het iets later weer op een voorzet die bij de 2de paal kwam. Als een soort vliegtuig met de armen wijd, probeerde hij met zijn kop de bal te raken, wat voor veel hilariteit zorgde bij de meegereide fans en de staf van NWVV 2.

In de 80ste minuut werd Dylon Meijering geraakt door een elleboog in zijn gezicht door de nummer 3 van SVBO, die in de eeste helft nog op doel stond. Aangezien de nummer 3 van SVBO al had aangegeven aan Dylon dat hij dit ging doen, was het voor Dylon reden om eens lekker hard over het veld de speler er verbaal van langs te geven. Omdat ik niet van scheldwoorden houd, zal ik dit beschrijven als iets in de richten van dorpsgek.

Aangezien de scheidsrechter de elleboogstoot niet had gezien, maar wel de verbale tirade van Dylon had gehoord, moest Dylon met een gele kaart 10 minuten aan de kant.

Dat de nummer 3 van SVBO een raar mannetje was, bleek toen hij later ook Mike Sanders trakeerde op een elleboogstoot. Aangezien Mike een paar koppen groter was dan de speler en Dylon, kreeg hij hem in zijn maag in plaats van op het gezicht.  Dat hij dat durfde was op zich al verwonderlijk. Mike schrikt behoorlijk af door zijn figuur en als hij dan net als vandaag ook nog geen lensen in heeft, dan kijkt hij ook nog kwaad. Dat vond ook de aanvoeder van SVBO 3, die weigerde immers om bij Mike te gaan staan!

In de laatste 10 minuten met een man minder was het nog billenknijpen. Vooral toen SVBO 3 in minuut 86 de aansluitingstreffer maakte. De scheidsrechter probeerde nog van alles, liet nog 3 minuten extra doorspelen, maar dat mocht gelukkig niet baten.

Over het algemeen gezien kan je zeggen dat we hebben zitten kijken naar een knots gekke “kelderklasse” wedstrijd, waarbij de meest  fanatieke ploeg de 3 punten mee naar huis nam.

Knuppels nogmaals onzettent gefeliciteerd met deze 3 punten. Ik heb genoten!

Komende zaterdag komt Erica’86 2 op bezoek in Nieuw Weerdinge. Hopende word dan deze goede lijn door gezet.