e8444e1a-55d4-4cef-947d-cb2c13b2c7ff

Zaterdag 12 oktober 2019 trad NWVV 2 aan voor een thuisduel tegen Drenthina 4.

Leider Arjan van Oosten had grote moeite om een scheidsrechter te vinden, want vaste scheidsrechter Kevin Kaiser (voor werk een paar weken naar de rimboe) en Arjan Luiten (vond het interessanter om de dames te fluiten) konden het niet wachten. Toch vond Arjan naar een paar telefoontjes een geschikte vervanger. Broer Poede werd uit zijn scheidsrechter pensioen gehaald en opgesteld om op geheel karakteristieke wijze de fluit tot de mond te nemen.

In het veld had Arjan een plaats ingeruimd voor de gebroeders Klompmakers en Mike Sanders, die vorige week nog ontbraken vanwege het kickbox gala in Ter Apel. Voordat de wedstrijd begon deden ze enige kungfu trappen na, maar tot opluchting van de leiding werd dit niet doorgezet in het veld.

Van te voren werd gedacht aan een makkelijke pot, aangezien de uitslagen van Drenthina, maar bij aankomst van Drenthina op het voetbalveld werd deze gedachten al snel bijgesteld. En dit bleek terecht.

Toen de wedstrijd begon zagen we een slordig spelend NWVV 2. Ze waren beter als de tegenstander en hadden de bovenhand, maar het viel niet mee. Men had dan ook wat kansen nodig om voor het eerst op het scorebord te komen, zagen ook de spelers van NWVV 1, die de jongens nog even aanmoedigde alvorens ze in de partybus gingen voor hun 17.00 uur wedstrijd bij Steenwijker Boys.

Vooral Kjeld Wagenaar kreeg behoorlijk wat kansen, die er zelfs op dit niveau eigenlijk wel in mogen. Toch scoorde de Nieuw Weerdingers in de 26ste minuut door toedoen van niemand minder dan Oralndo Uitenwerf!

10 minuten later was het weer raak voor NWVV. Kjled Wagenaar liep naar zijn zoveelste kans toch maar een keer goed tegen de bal aan en scoorde de 2 – 0.

Vanuit de afrap van Drenthina werd de bal wederom veroverd door NWVV en iets meer dan een minuut later was het weer raak. Dit keer schoot Milan Duursma de 3 – 0 binnen.

De wedstrijd was dus eigenlijk al voor de rust gespeeld. Toch had Arjan nog wel wat aan te merken op het slechte spel wat de knuppels op de mat legden.

De wedstrijd ging gezapig voort in de 2de helft. Kjled werd in de rust bedankt voor bewezen diensten en Martijn Schut werd ingebracht om de kansen wel af te maken. Maar ook Martijn bleek problemen te hebben om het net te vinden, want naar 5 minuten kreeg hij een niet te missen bal naast.

Een kwartier in de 2de helft werd Ollie gewisseld voor Martijn Stuut. Ollie had nog een optreden staan in Rotterdam , waardoor hij eerder weg moest. Al was hij niet blij dat Arjan hem wisselde. Een uitstekende mentaliteit is dat volgens Arjan.

In de 74ste minuut frommelde Michael Dummer het laatste beetje hoop van Drenthina weg. Hij tikte de bal naar een warrige situatie in de 16 meter van de tegenstander binnen en zorgde voor de 4 – 0.

Ik moet mijn petje af doen voor de keeper van de Nieuw Weerdingers. Yoerie Peters stond, na een nachtdienst en veel potjes Fifa, zonder slaap toch keurig te keepen. Met soms gevaar voor eigen leven vloog en dook Yoerie erin. Vooral op het laatst liet Yoerie zien geen doodsangsten te hebben. Met gevaar voor eigen leven kwam hij al glijdend uit en pakte tot 2 keer toe een bal. Ook de spelers van Drenthina zagen toen de dood in de ogen, want als Yoerie ook wat anders raakte dan de bal was het gruwelijk mis gegaan.

Als laatste wil ik nog even een eervolle vermelding doen. Ik wil Chris Klompmakers hartelijk bedanken voor het creëren van zoveel kansen. Helaas was afmaken er vandaag niet bij, tot frustratie van Chris zelf. Hij liet zich dan ook 1 minuut voor het einde wisselen. En binnen de lijnen kwam Thomas Venema (jawel rooie je word eindelijk genoemd!) die de laatste minuut mocht vol maken!

Zaterdag 19 oktober 2019 hebben de boys een weekendje vrij. En terugkijkend naar blok 1, was het vooral in de competitie een succes, met een gedeelde eerste plaats tot gevolg.