NWVV 2

Zaterdag 10 september 2022. De dag begon wat bewolkt maar rond de middag kwam de zon er door en bleek het een heerlijke voetbaldag te gaan worden in Nieuw Weerdinge.

NWVV 2 moest net zoals het vlaggenschip van NWVV om 14.00 uur thuis hun tweede bekerwedstrijd van het seizoen voetballen en het was dan ook een behoorlijk drukke bedoeling op het sportpark in Nieuw Weerdinge.

De knuppels van het 2de kwamen om 12.00 uur al bij elkaar voor de door de leiding georganiseerde jaarlijkse lunch. Hierin zet Arjan van Oosten de regels uit die gelden voor komende seizoen en de daaropvolgende consequenties. Aangezien de lunch gratis was, was zo’n beetje het complete team aanwezig, want gratis eten wie wil dat nu niet!

Na de lunch was het tijd voor een fotosessie met de nieuwe tenues en de sponsor Van Oosten Schoonmaak en Onderhoud. Nadat alle buiken voor een paar minuten waren ingehouden en de nep glimlach van oor tot oor was opgezet, mocht het resultaat er zijn. Zoals u kunt zien op de foto hierboven.

Doordat iedereen op het gratis eten was afgekomen was het nog even billenknijpen met de tenues, want die waren er precies genoeg. Zo precies dat gast speler van het eerste Stefan Heidema alias “Poes” moest wachten tot de foto klaar was om een tenue van een van de geblesseerde spelers aan te trekken.

En ja er waren een drietal geblesseerden. Zo kon Dejee van der Berg niet starten aangezien hij nog teveel last had van zijn knie van de vorige wedstrijd, Martijn Roskam had ook nog last van een slepende blessure, maar was goed genoeg om te vlaggen. En de laatste was Thomas Venema, die wonderwel zijn  middenhandsbeentje had gebroken tijdens een potje darten. Vraag me niet hoe, maar het is waar gebeurd.

Om 14.00 uur stond de jongens klaar voor de wedstrijd onder begeleiding van good old Broer Poede. Niet in het nieuwe tenue, maar in de zwart-witte reserve tenues, aangezien Damacota ook in het blauw speelt.

De verwachtingen waren enigszins gespannen aangezien, na de ruime overwinning van vorige week bij Onstwedder Boys, bij winst de 2de ronde van beker wel heel erg dicht bij komt. Niet dat iedereen er zo gelukkig mee is om een extra wedstrijd te voetballen, maar toch.

Vanaf het begin bleek dat er vandaag eigenlijk geen maat stond op de Nieuw Weerdingers. De bezoekers uit Nieuwe Pekela waren geen match voor de thuisploeg.

In de 7de minuut was het dan ook al voor de eerste keer raak. Chris Klompmakers ging goed op snelheid voorbij de man en gaf voor. Uit een kluts situatie kreeg Dylan Jaarsma de bal voor de voeten, maar die schoot tegen een verdediger aan, maar nog een kluts en Jochem Seitzinger kreeg de bal voor de voeten en die kon gemakkelijk de 1 – 0 binnen tikken.

Het duurde even voor de 2 – 0  tegen de netten zat. Kansen van onder meer Michel Winter waren niet goed genoeg voor een goal, tot de 30ste minuut. Waar na een goede aanval Dylan de bal zo rond 14 meter van het doel kreeg en goed binnen schoot.

Twee minuten later was het alweer raak voor NWVV. Na een goede diepe bal van Dylan kon Chris met een voorzet weer een assist op zijn naam schrijven en was het dit keer Michael Dummer die kon afronden, 3 – 0.

Nog voor rust werd het ook 4 – 0. In de 43ste minuut om precies te zijn. Na ongeveer poging 28 van afstand was het eindelijk raak voor Chris Klompmakers. De keren ervoor schoot hij hem steevast tegen een tegenstander aan, vooral de nummer 4 van Damacota wist hij te raken, maar deze poging ging er in. Dit was ook meteen de ruststand.

Ik noem nu alleen maar aanvallers, maar het hele team voetbalde goed en bij vlagen was het echt een genot voor het oog. Zo maakte verdedigers zoals Orlando Uiterwerf, Albert Hindiks, Poes en Martijn van der Veen het de keeper, Robin Prins dit keer, wel heel erg makkelijk en had hij hooguit 1 redding nodig om zijn doel schoon te houden.

Na de rust was duidelijk dat de technische staf van de Nieuw Weerdingers de grote wisselshow begonnen waren. Alle 5 de wissels kwamen in het veld, inclusief een keepers wissel, want Lars van der Laan wisselde af met Robin. Ook kwamen onterendere sterspeler van NWVV 2 Kljeld LEGEND, lekker getraind?! Wagenaar en verloren Kevin Kaiser Kaiser in het veld.

Het bleek dat de selectie van NWVV 2 niet alleen breed was, maar ook kwalitatief deden de wissels bijna niet onder voor de basis klanten, want het spelbeeld veranderde eigenlijk niet.

Sterker nog 3 minuten na de rust was het alweer raak voor NWVV. Michael Dummer kwam er op links door stook het zestienmetergebied binnen en ronde fantastisch af. Het mooiste doelpunt van de middag!

In de 54ste minuut maakte Chris het nog erger voor gasten uit Nieuwe Pekela. Hij ging makkelijk langs zijn directe tegenstander en schoot de bal in het doel achter de keeper, 6 – 0. Blij dat hij was met zijn 2de doelpunt vierde hij dit door zijn directe tegenstander een beetje uit te dagen met een harde schreeuw naar hem toe. De nummer 17 van Damacota bleek dat wel te kunnen waarderen, maar toen Chris in het teruglopen hem een hand wou geven deed de nummer 17 net of die een hand wou geven, maar trok hem vlak voor het gebeurde weer in.

En toen brak de 56ste minuut aan. Een minuut waarop absolute sterspeler van NWVV 2 Kjeld Wagenaar weer eens zijn klasse toonde. Na een schot van afstand op de lat van Chris stond Kjeld zoals altijd op de juiste plek en ronde de bal koelbloedig af, 7 – 0. Als ik bondscoach van het Nederlands elftal was, was ik toch maar een keer gaan scouten in Nieuw Weerdinge, want Kjeld blijft toch een absolute sensatie op de velden in noord Nederland.

Kjeld in Oranje
Is Kjeld Wagenaar klaar voor Oranje?

In de 67ste minuut was het weer raak voor de thuisploeg. MVP Chris Klompmakers was nu weer goed voor assist op Kevin, die de voorzet van Chris bij de tweede paal wist binnen te koppen. Het achtste doelpunt van NWVV in deze wedstrijd alweer.

Daarna liepen de Nieuw Weerdingers geheel lopen, waardoor Lars van der Laan nog 3 keer moest vissen. De eindstand 8 – 3.

Na afloop van de wedstrijd werden de volgende 3 punten gevierd in de kantine onder begeleiding van DJ Juul. En omdat NWVV 1 ook met ruime cijfers wisten te winnen bleef het nog lang gezellig op sportpark Nieuw Weerdinge.

Aangezien Onstwedder Boys zaterdag heeft gewonnen van PJC, heeft NWVV 2 zaterdag uit bij PJC aan een gelijk spel of waarschijnlijk een kleine nederlaag al genoeg om de volgende ronde van de beker te bereiken.

Wil je de knuppels zaterdag weer aanmoedigen? Dan zie ik je graag zaterdag 17 september om 14.45 uur in Nieuwe Pekela op het sportpark van PJC. Graag tot dan!