Kjeld LEGEND!! lekker getraind?! Wagenaar

Het is alweer een tijdje geleden dat we weer wat schrijven over NWVV 2. Het laatste wat u heeft gehoord was de ruime overwinning van de Nieuw Weerdingers op DZOH 6. Tussen het laatste bericht en nu heeft NWVV 2 nog wel 2 wedstrijden afgewerkt, maar helaas waren er geen hoogte punten om te melden. Het 1 – 4 thuisverlies te CSVC 3 was een harde klap na de ruime overwinning op DZOH 6. Ook de thuiswedstrijd tegen DZOH 7 kon niet in winst omgezet worden (2 – 2).

Het werd dus wel weer eens tijd voor een overwinning van NWVV 2 en dat moest afgelopen zaterdag, 18 december, gebeuren tegen Erica’86 2 op Erica. Aangezien men voor een versnapering na de wedstrijd tot 17.00 uur de tijd had in verband met de corona regels, kwam vanuit Erica al snel de vraag om de wedstrijd om 13.30 uur te spelen in plaats van 14.30 uur. Aangezien de Nieuw Weerdingers ook niet vies zijn van een drankje na een inspanning werd dit snel goed gekeurd en stonden de heren om 13.30 uur op een waterkoude dag in Erica het groene gras op te snuiven.

Na onderhoud met de leiders Arjan en Veronique bleek dat de personele bezetting een redelijk kritiek probleem was. Zo was er een compleet team inclusief wissels (13 man) dat niet aanwezig kon zijn op Erica. Gelukkig niet door corona, maar hardnekkige blessures en het feit dat er zo vlak voor kerst nog de nodige centen moesten worden verdiend, waren de grootste boosdoeners van dit grote aantal afwezigen.

Dit had tot gevolg dat Arjan er een behoorlijke speurtocht op had zitten om tot voldoende spelers te komen. Zo moest op doel bij NWVV behoorlijk worden geschoven. Uiteindelijk bleek dat geen van de 5 keepers binnen NWVV acte de préséance konden geven, waardoor een van de kleinste mannetjes van het 1ste werd gevonden om het doel te bewaken. Marco Kloppenburg alias Effie stond dus, met te grote handschoenen en te grote sokken, kou te kleumen in het doel bij NWVV.

Verder werd het team opgevuld met de vaste A junioren Dylan Jaarsma en Martijn van der Veen, die rechtstreeks vanaf de voetbalvelden van Gieten door waren gereden naar Erica.

Ook vond Arjan nog 3 spelers van NWVV 1 die zich er toe wouden verzetten om de jongens naar de overwinning te slepen. Gerd van der Sluis, Peter van Elten en Roy Super waren deze sterren. De laatst genoemde had zich volledig ingeleefd in NWVV 2 en in het niveau. Hij paste zich, door vrijdags net iets te diep in het glaasje te hebben gekeken, moeiteloos aan, aan het niveau.

Ook Arjan zelf stond met een trainingspak aan langs de lijn om toch 3 wissels langs de kant te hebben.

Een van de grote afwezigen was trouwens Dejee van der Berg. Door een blessure kon hij niet op het veld staan, maar op het wedstrijdformulier stond hij toch aangeduid als leider. Maar hij was in geen velden of wegen te bekennen. Navraag leerde dat hij te laat was gekomen en men zonder hem was weg gegaan. Toch stond hij er de 2de helft ineens, waarvoor respect. Want na het missen van vertrek ging Dejee op geheel eigen houtje, ouderwets met de streekbus naar Erica, om toch na afloop nog een pilsje met die jongens te nuttiggen.

De wedstrijd begon goed voor NWVV. Er was een groot overwicht. Met hier en daar wat kansjes. De grootste kans kwam in de 18de minuut. Op een voorzet van Roy kwam Jochem Seitzinger met een vlammend schot, maar helaas werd deze gepareerd door de keeper. Echter kreeg Kjeld Wagenaar LEGEND, lekker getraind de bal in de rebound voor zijn voeten en wonder boven wonder schoot hij raak! De dik verdiende 0 – 1. Dit was echter 1 van de laatste acties van Kjeld de 1ste helft. Want een paar minuten later kreeg hij een nop op zijn knie. Dit bleek zo’n pijn te doen dat hij ondersteund door Arjan het veld moest verlaten. Wonder boven wonder bleek er na paar keer heen en weer te zijn gelopen niets aan de hand te zijn met de knie van Kjeld en kon hij de 2de helft gewoon weer spelen.

In de 39ste minuut kwam het er nog beter uit te zien voor de bezoekers. Na goed doorgaan van de mee opgestoomde Gerd kon Roy uit een voorzet 0 – 2 maken. Wat een weelde!

De rust werd met deze stand dan ook gebruikt om vooral gezellig en vol humor de eerste helft te bepraten met elkaar. De sfeer was fantastisch wat ik begreep.

Na de rust bleek dit meteen gewerkt te hebben. Want in de 47ste minuut kreeg NWVV meteen een corner. Deze werd genomen door de gelegenheidsaanvoerder van de Nieuw Weerdingers, Martijn Roskam. Hij had de band gekregen omdat eigenlijk alle andere aanvoerders bij de afwezigen waren.

Uit de prima hoekschop van Martijn kon Peter bij de 1ste paal eigenlijk vrij gemakkelijk de 0 – 3 in koppen.

Daarna bleek toch dat de gezellige samenkomst in de rust toch niet de juiste manier was om uit de kleedkamer te komen. Of was het toch het feit dat de jongens niet meer kunnen trainen woensdags?

In ieder geval was na de 0 – 3  het overwicht van NWVV ineens weg. Of kwam dit dan toch door het wegvallen van Orlando Uiterwerf in de rust? Ook hij maakte gebruik van deze laatste zaterdag voor de lockdown om zijn talent op het podium nog eens te etaleren en was daardoor gedwongen om na de rust niet meer terug te keren in het veld.

Orlando Uitenwerf
Orlando Uiterwerf hier op archief beelden aan het warm lopen bij NWVV 1

Dat het overwicht weg was bleek in de 62ste minuut. Toen Erica’86 2 de 1 – 3 om de inmiddels bijna bevroren Effie zijn oren schoot.

Arjan en Veronique twijfelde geen moment en grepen met hun laatste wissel mogelijkheid meteen in. Michel Winter moest het veld verlaten en Arjan zou zelf wel even laten zien hoe het zou moeten.

Of de rest Arjan niet begreep of Arjan het gewoon weg niet kon brengen is mij geheel onduidelijk. Wel weet ik dat het spel van de Nieuw Weerdingers vooral niet beter werd. In de 76ste minuut kregen ze zelfs de 2 – 3 om de oren.

Het was vooral tegenhouden wat de NWVV’ers deden. Ze kwamen op een paar uitbraken na er niet meer aan te pas. Maar 1 uitbraak kan ook een doelpunt opleveren. En dat gebeurde dan ook in de 85ste minuut. Na een lange uittrap van Effie op Roy kon die doorlopen na de keeper. Door uitmuntende coaching van Arjan legde Roy de bal af op Michael Dummer die de bevrijdende 2 – 4 kon binnen schieten.

Uiteindelijk scoorde Erica nog wel, waardoor de eindstand 3 – 4 was geworden. Behoorlijk billenknijpen de 2de helft voor NWVV, maar toch de 3 punten over de streep getrokken.

Door de nieuwe maatregelen van de overheid is het nog niet geheel duidelijk wanneer de volgende wedstrijd van NWVV 2 plaats zal vinden. Wel is duidelijk dat het nu sowieso een poosje winterstop is.

Namens geheel NWVV 2 zeg ik Feliz Navidad en een hele sportief en gezellig 2022 gewenst!