NWVV 2 wint op wilskracht van VEV 2
Zaterdag 25 september 2021 stond alweer de 2de thuis competitiewedstrijd van NWVV 2 op het
programma. Na vorige week te zijn uitgegleden over Emmen 2 stonden nu onze vrienden van VEV 2
klaar om de degens te kruizen met het elftal van Veronique en Arjan.
Helaas moest Veronique de wedstrijd vanaf de app, thuis beleven. Ze werd zaterdag namelijk wakker
met een hardnekkige hoofd blessure. Arjan stond er echter niet alleen voor, een van de jongste
zonen van keeper Ricky, Bjorn, bleek een uitstekende assistent voor Arjan te zijn.
Er moest van te voren gepuzzeld worden met de opstelling, aangezien de wedstrijd tegen Emmen 2
de nodige slachtovers had gemaakt. Zo waren Martijn Roskam en Thomas beide afwezig met een
kwetsuur aan de voet.
Op doel stond dit keer Yoerie Peters. Als laatste man was er ruimte gemaakt voor één van de meest
legendarische slagers van NWVV, namelijk Elwin Poede. Daardoor schoof aanvoerder Mark door naar
het middenveld samen met Kevin en Patrick. Albert werd tot bijna ieders verbazing opgesteld als
rechtsback. En natuurlijk was onze vleugelflitser Michel weer terug van vakantie.
Om 14.00 uur floot Broer in heerlijke voetbal omstandigheden voor de begin van de wedstrijd. De
toeschouwers, die met een behoorlijk aantal waren, kregen al snel waar voor hun geld. Al na 4
minuten kon Yoerie voor de eerste keer vissen. Een schot van buiten de 16 meter werd door Yoerie
verkeerd ingeschat en belande in de hoek van de goal, 0 – 1.
Al naar een klein kwartier moest de opstelling alweer aangepast worden. Albert kon niet verder, een
rugblessure door “te hard werken”, gooide roet in het eten. Zijn vervanger was LEGEND!! Kjeld
Wagenaar, lekker getraind.
In de 39ste minuut moesten we even onze ogen uitwrijven, hadden we dit goed gezien? Na een
slechte wedstrijd, met heel veel verkeerde passes en wederom inspiratieloos spel van de Nieuw
Weerdingers, was het zo opeens Michel die het laatste tikje gaf aan naar wat gerommel in de 16
meter van VEV. De keeper tikte de bal opeens voor Michel en die kon vrij simpel de 1 – 1 binnen
tikken. Iets waar hij het van te voren al met Arjan over had gehad.
Lang kon NWVV echter niet genieten van de gelijke stand. Een minuut later dacht Kjeld vanaf rechts
rustig door het midden te kunnen opbouwen. Helaas plaatste hij de bal in de voeten van een speler
van VEV, die alleen op Yoerie af kon en makkelijk de 1 – 2 kon aantekenen in de 40ste minuut.
Amper bijgekomen van dit moment stond het volgende gebeurtenis op het programma. Kevin kreeg
in de 43ste minuut de bal op zo’n 25 meter van de goal. Hij bedacht zich niet en hield uit. Een
verwoestend schot bleek over de keeper heen te vallen, maar spatte helaas uiteen op de lat.
In de rust lieten Arjan en Bjorn weer een drietal spelers warmlopen om in de 2de helft weer een paar
frisse jongens in het veld te hebben. Dit waren niemand minder dan Martijn Schut en JO19 spelers
Dylan en Martijn van der Veen.
Dit bleek een goede zet te zijn, want vanaf de start van de 2de helft had NWVV 2 het spel helemaal
naar zich toe getrokken en het spel, voor zover mogelijk, te dicteren.
In de 54ste minuut stond ook Ricky klaar om Yoerie af te lossen. Yoerie ging met een applaus wissel
(voor zover men daar nog toe in staat was) van het veld af. Het bleek de laatste wedstrijd van Yoerie
te zijn in het blauw zwart. Door de vrouw achterna te zijn gegaan naar Hoogeveen is de woonvoetbal afstand te ver geworden, waardoor hij helaas stopt. Via deze weg wil ik Yoerie nogmaals
bedanken voor bewezen diensten. Ik heb heel wat gekke momenten op papier mogen zetten over
Yoerie, waarvoor hartelijk dank.
In de 56
ste minuut leek het overwicht van NWVV zijn vruchten af te werpen. Maar helaas toverde
Mark de bal op de lat. Overigens was de bedoeling dat Mark maar een helft zou spelen, maar omdat
het nog spannend was, werd besloten eventuele ruzies met het thuisfront voor lief te nemen en
besloot Mark de hele wedstrijd vol te maken.
Een minuut later was het wel raak voor NWVV. Een goede actie van recht van Martijn van der Veen
kon uiteindelijk worden afgemaakt door Martijn Schut, 2 – 2.
In de 69ste minuut vond echter VEV zo opeens weer een gaatje in de verdediging. Dit had mede te
maken met vermoeidheid en benodigde wisselingen door blessure gevallen in de verdediging van de
Nieuw Weerdingers. Ricky had al eens een bal op de paal gekeken en deed nu ook weer zijn uiterste
best om deze goal te voorkomen, maar helaas werd het 2 – 3.
Wie dacht dat NWVV 2 nu gebroken was, had het mis. Men zette ondanks vermoeidheid door en
kwam weer met nieuwe aanvalsgolven.
En niet zonder succes. Want in de 72ste minuut scoorde Kevin met een rake kopbal 3 – 3. Daarmee is
hij voor NWVV 2 in de competitie op dit moment topscorer. Lekker bezig Kaiser!
In de 76ste minuut kwam de kers op de taart voor NWVV. Men kreeg op een meter of 25 een vrije bal
op een prima plek voor een rechtspoot. Aanvoerder Mark nam, zoals het hoort, alle druk op zich en
ontfermde zich over deze vrije bal. De keeper van VEV zet een muur neer ging gek genoeg achter de
muur staan. Waardoor de verre hoek helemaal werd open gelaten. Dit werd natuurlijk opgemerkt
waardoor Mark vrij eenvoudig de bal langs de muur in de verre hoek kon knallen 4 – 3!
Een lichtelijk geïrriteerd VEV probeerde het hierna nog wel, maar kwam er niet meer door.
De eerste 3 punten van dit seizoen zijn dus een feit voor NWVV 2. Die in een, voor publiek, zeer
vermakelijke wedstrijd leuke dingen liet zien.
Ook moet ik dat publiek bedanken voor hun, voor NWVV 2 begrippen, grote opkomst. Dit is echt een