NWVV - Sweel 1
Blessuregolf en wat pech nekt NWVV in degradatiestrijd

Het is NWVV 1 niet gelukt om in de vierde klasse te blijven. Na de 10-0 nederlaag afgelopen zaterdag tegen CSVC is degradatie naar de 5e klasse definitief.

NWVV begon het seizoen 2017-2018 niet best. In de eerste wedstrijden van het seizoen was het door vele mutaties nog zoeken naar een vaste elftal . Tegen Sweel, Borger en Zuidlaren liep NWVV direct tegen forse nederlagen op waardoor de seizoenstart niet best was.

in oktober en november was duidelijk te zien dat NWVV langzamerhand beter begon te voetballen. Uit bij Achilles 1894 verloor de ploeg in de allerlaatste seconde en de week er op werd er thuis met 4-5 verloren van Amicitia VMC (na een 4-1 voorsprong). In de hoek waar de klappen vallen viel voor NWVV ook het kwartje net niet de goede kant op. Met 0 punten ging de ploeg de winterstop in. Maar iedereen was er van overtuigd dat de punten wel zouden gaan komen.

Na de winterstop pakte NWVV direct 4 punten. Uit bij Helpman werd met 0-1 gewonnen en thuis tegen Zuidlaren werd een verdiend 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. Daarna werd de reeks weer onderbroken door veel afgelastingen.

In april volgde een enorm zware reeks met veel doordeweekse wedstrijden met als gevolg dat er een enorme blessuregolf ontstond. Hierdoor was het noodzakelijk om beroep te doen op veel spelers uit het tweede team waardoor de kwaliteit minder werd. Ondanks alles heeft de groep spelers er alles aan gedaan om zich nog te handhaven maar helaas zonder succes. Na de nederlaag van zaterdag is degradatie een feit.

De selectie van NWVV blijft voor het komende seizoen intact. Met enkele gerichte versterkingen zijn wij er van overtuigd dat NWVV volgend seizoen weer mee zal gaan draaien in de top van de 5e klasse met als doel weer zo snel mogelijk terug te keren naar de vierde klasse.

NWVV 1 speelt dit seizoen nog twee wedstrijden. Zaterdag gaat NWVV op bezoek bij HS’88 en de week er op is de laatste wedstrijd thuis tegen VV Tiendeveen.

Back To Top