VEV - NWVV

NWVV heeft zaterdagmiddag de belangrijke wedstrijd voor de tweede periodetitel uit bij VEV niet weten te winnen. De thuisploeg was met 5-4 te sterk. Ondanks de nederlaag eindigt NWVV als vierde op de ranglijst en die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de nacompetitie.

Bij VEV – NWVV vielen de doelpunten in de eerste helft als rijpe appelen. VEV stond binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong maar NWVV repareerde de achterstand snel en door treffers van Roy Super en Mark Kok stond het binnen twintig minuten 2-2. Vlak voor rust nam VEV wel weer een 3-2 voorsprong maar ook dat was snel gerepareerd toen Ferdinand Smidt de 3-3 knap binnen kopte.

Na rust kwam VEV scherper uit de startblokken en binnen een minuut was het weer raak en kon NWVV weer in de achtervolging. Kansen kreeg NWVV genoeg maar het vizier bij de aanvallers stond niet altijd goed op scherp. Nadat VEV de 5-3 maakte leek het duel gespeeld. Toch maakte Ferdinand Smidt met een prachtige vrije trap de 5-4 maar er was te weinig tijd om nog een punt uit het vuur te spelen.

Nacompetitie

Omdat NWVV als vierde eindigt op de ranglijst zal het op 1 juni in actie komen in de nacompetitie. Dan is vierde klasser Borger of MSC de tegenstander. NWVV zal dan beginnen met een uitwedstrijd omdat volgens de reglementen de hoogst geklasseerde club thuis speelt.

Mocht NWVV de eerste ronde van de nacompetitie overleven dan wacht in de tweede ronde de hoogst geklasseerde periode kampioen uit de vierde klasse E.

Op 15 juni is dan de finale wedstrijd om de promotie naar de vierde klasse. Daar zal de tegenstander zijn de nummer 10 uit de vierde klasse D of de hoogst geklasseerde periodekampioen uit de vijfde klasse F.