NWVV, SV Lycurgus, Amateurvoetbal

NIEUW WEERDINGE – NWVV heeft zaterdagmiddag het degradatieduel tegen SV Lycurgus met 0-5 verloren.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Lycurgus had wel wat meer balbezit dan NWVV maar echt gevaarlijk werden de gasten uit Groningen niet. Na een haf uur spelen viel uit het niets de 0-1. Steven Zwarts ontfutselde Milan Duursma de bal en de aanvaller van Lycurgus schoof de bal langs doelman Ricky Kloppenburg. NWVV kreeg vlak voor rust nog wel een kans maar een schot van Michael Dummer ging naast de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft kwam NWVV fel uit de kleedkamer. NWVV drukte SV Lycurgus verder terug op eigen helft en de gelijkmaker hing in de lucht. Een kopbal van Mark Kok werd van de lijn gehaald en een tweede kopbal van de aanvoerder ging net over.

NA de kans van NWVV kwam SV Lycurgus snel op een 0-2 voorsprong. Een afstandschot van Yvar van Oosten belande in het doel. Het verzet van NWVV was hiermee gebroken. Binnen enkele minuten stond het 0-3. Arwin Bolt schoot een vrijetrap van 20 meter binnen. De 0-4 en 0-5 kwamen van de voet van Yvar van Oosten.

NWVV blijft door de nederlaag op de laatste plaats staan met 4 punten uit 12 duels. Sweel wat met 0-2 thuis verloor van SVBO (0-2) heeft 1 punt meer dan NWVV maar ook twee wedstrijden meer gespeeld.