Roy Super

Zaterdag 8 juni is SC Scheemda de tegenstander

Dankzij drie treffer van topschutter Roy Super staat NWVV in de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de vierde klasse. NWVV versloeg SV Borger met 4-2 in Buinen. Borger degradeert door de nederlaag naar de vijfde klasse.

NWVV kwam in Buinen na ruim twintig minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Aanvoerder Mark Kok knikte de bal uit een corner achter de doelman van Borger. Lang kon NWVV niet van de voorsprong genieten want ook Borger scoorde via Wiljan Vos uit een corner. Vlak voor rust stuurde Roy Super twee verdedigers van Borger het bos in en zorgde voor de 1-2.

Na rust draaide Borger de duimschroeven wat meer aan en kreeg het ook wel een aantal kansen. Borger wat het hele seizoen al moeite heeft met de kansen afmaken wist doelman Dennie Meijers niet in de problemen te brengen. Roy Super liet daarna wel zien hoe het moest. De goalgetter benutte de ruimte achter de verdediging van Borger en wist doelman Haandrikman op zijn inzet kansloos.

Enkele minuten later ging de doelman van Borger flink in de fout en kon goudhaantje Super opnieuw profiteren en bracht de 1-4 op het scorebord. Albert Stevens scoorde nog wel de 2-4 maar voor Borger was het doek al gevallen.

NWVV gaat naar de halve finale van de play-offs. Volgende week zaterdag is SC Scheemda uit de tegenstander. Voor Borger zit het seizoen er op. Borger zakt af naar de vijfde klasse.

Bron: SportinNederland