PIC_0516

Nieuw Weerdinge – Zaterdag 31 augustus 2019

De tempraturen in Nederland stijgen voorlopig voor het laatst naar de 30 graden. Waarbij de meeste mensen denken aan nog een dagje zwembad of het terras op, was het toch echt weer zover, het begin van een nieuw voetbalseizoen.

De eerste bekerwedstrijd stond op het programma, op het sportpark in Nieuw Weerdinge was het meteen “volle bak”, want zowel het vlaggenschip van de vereniging als NWVV 2 begonnen hun wedstrijden thuis.
Eenmaal aangekomen op het voetbalveld maar even door een Vitaminewater scoren in de kantine, voor koffie was het immers veel te warm.

Onderweg van de kantine naar het veld trok mijn aandacht al snel naar kleedkamer 1. Gezellige klanken van een geheimezender klonken uit de open deur. Binnen zag ik een tafereel wat ik al een poosje niet had gezien. Arjan van Oosten stond ouderwets weer voor de groep de opstelling af te roepen en in de douche was Veronique Hagemeijer weer vrolijk bezig met het vullen van de bidons.

Na een seizoen afwezigheid kroop het bloed van Arjan toch weer naar waar het niet gaan kan en is hij terug als leider van NWVV 2. Natuurlijk geflankeerd door de lieftallige Veronique.

Dat ik na het 2de elftal stond te kijken werd al snel duidelijk met de warming-up. Na een kleine 10 minuten over het zonovergoten veld te hebben gelopen, bleek de schaduw toch aanlokkelijker dan de volle zon en men koos er dan ook voor om aan de rand van het veld met toeschouwers te gaan praten in de schaduw. Van professionaliteit was weinig sprake.

Toen iedereen klaar stond op het veld zag ik een paar nieuwe gezichten voorbij komen. Zo stond Yoerie Peters op doel (inclusief zonnebril), stond Jochem Seitzinger na een jaar blessure leed weer klaar om op de flanken te flitsen en waren er zelfs 4 jongens uit de selectie die hun opwachting moesten maken in het 2de.

De tegenstander Sweel 2, stond ook op het veld en ik had me al laten vertellen dat dit een goed ingespeeld ploeg zou zijn, die al jaren met elkaar voetbalde. Dat bleek al naar 2 minuten voetballen. Terwijl Arjan het doel van Sweel 2 nog met tyraps in elkaar zette, was het al 0 – 1. Dat Sweel 2 een goede ploeg was liet men blijken. Het duurde namelijk tot de 16e minuut voordat NWVV 2 voor het eerst op doel kon schieten.

0-1 van VV Sweel

In verband met de warmte en de te sterke tegenstander rees de vraag langs de kant al snel wie van de jongens het als eerst op zou geven en zou gaan wisselen. Dat liet niet lang op zich wachten. In de 18e minuut kreeg Arjan het eerste wisselgebaar al te verwerken. Het was Michael Dummer. Niet geheel verast greep Arjan in en bracht voor Michael, Martijn Roskam. Na de drinkpauze leek dit niet de beste zet te zijn. In de 30e minuut dacht Rossie de bal terug te spelen op Yoerie, maar dit geen niet zoals gehoopt. Sweel kon de bal onderscheppen en de 0 – 2 op het scorebord brengen.

In de 42e minuut vond NWVV zich plotseling een keer in de zestienmeter van de tegenstander en plotsklaps kwam er een hand van Sweel tegen de bal. Misschien wat makkelijk gegeven, maar scheidsrechter Albert Hummel legde de bal op de stip. Van achteruit kwam Ollie Uiterwerf en die benutte de penalty feilloos. Waar het publiek zat te wachten op een exotische dans van Ollie, of een heerlijke meezinger van Jannes om de goal te vieren, gebeurde echter iets anders. De bal werd uit het net geplukt, want volgens het scorebord kon het, het was 1 – 2.

1-2 Orlando Uitenwerf

Echter was die hoop van korte duur. 2 minuten later dacht Richard Bos dat vrij worstelen in de zestienmeter met de tegenstander mocht, maar daar dacht Albert anders over. Hij gaf misschien wel net zo makkelijk als de eerst penalty ook Sweel een penalty. Dat men het daar niet mee eens was bleek uit het commentaar. Zo hoorde ik de nieuwe keeper Yoerie teksten uitslaan van: Je werkt zeker in Zweeloo! Toch werd de penalty gegeven en werd de ruststand 1 – 3.

1-3 VV Sweel

In de rust reken je dan op een donderspeech van Arjan, maar bij de aftrap van de 2de helft leek dat niet zo te zijn geweest, want binnen de minuut stond de 1 – 4. Achteraf hoor ik wel dat Arjan boos is geweest in de rust, maar dat, dat niet tot veel indrukken had geleid. Sterker nog Veronique lachte hem zelfs uit, omdat hij niet boos kon zijn.

De enige die in de 2de helft nog met vuur en passie speelde was Martijn Klompmakers, helaas was dit niet gekomen door de speech van Arjan, maar hij liet zich in de rust, op zijn rug insmeren met warmte zalf door Veronique. Dit bleek in het veld toch aardig meer, dan hij had gehoopt, waardoor het vuur voelde branden op zijn rug in plaats van in zijn ziel!

Al met al moet ik concluderen dat Sweel 2 een beter ingespeeld team was dan NWVV 2, en dat NWVV 2 terecht heeft verloren. Maar toch waren er ook aanknopingspunten om op door te borduren.

Komend weekend mogen de boys acte de presence geven in Coevorden waar CSVC 3 de volgende tegenstander is. Jongens zet hem op!