Voetbal

Jullie wedstrijdverslag ook op de website? mail het naar redactie@nwvv.nl

Valthermond/HOC vr1 – NWVV/Titan vr1 2-1

31-08: Valthermond/HOC Vr1 thuis… altijd lastig! Maar nog lastiger was het dat er bij ons niet op veld 2 gespeeld kon worden. Zoals het goede buren betaamd… dan maar spelen in Valthermond. De eerste bekerwedstrijd direct verzetten ligt niet in ons karakter.

We begonnen sterk en speelden het eerste kwartier alleen maar op de helft van de tegenstander. Helaas over, naast of tegen de keeper aan. Valthermond/HOC konden snel schakelen en scoorden. Daarna moesten we er even weer inkomen en kreeg Valthermond/HOC wat meer de ruimte om hun spel te spelen, wat resulteerde in een 2-0 achterstand voor ons.
Na de ranja en de tactische bespreking in de rust konden we elkaar weer wat beter vinden en kregen we ook wat meer kansen en vooral veel corners.

Dite zorgde nog voor een doelpunt na goed tikwerk. Helaas niet genoeg om de punten mee te nemen naar Nw Weerdinge. In de competitie revanche. Dan is het hopelijk wat minder warm :).

Ter Apel vr1 – NWVV/Titan vr 1 0-10

8/9 Zaterdag speelden wij, tegen de dames van Ter Apel, onze tweede bekerwedstrijd.

Om 15:00 uur klonk het startschot en gelijk begonnen we met goed tikwerk. Na een kwartier gespeeld te hebben werd ons tikwerk beloond met een mooie zuivere goal van onze spits Nathalie! 3 minuten later kwam Nathalie 1 op 1 met de keepster. Ze had een snelle verdediger in haar rug, maar vanuit een duel scoorde ze de 0-2 binnen.We begonnen weer opnieuw vanaf de middenstip. We gingen voor de 0-3 en die liet niet lang op zich wachten! Daar kwam onze Aniek over de rechterflank. Ze legde de bal keurig tussen de verdediging en de keepster van Ter Apel in, waardoor Dite de bal in kon tikken. Vanaf dat moment ging het snel met de doelpunten, onze dieseltjes waren op gang. Leonie schoot de bal met een mooi afstandsschot de kruising in, 0-4. Vervolgens legde Aniek de bal weer keurig klaar voor Nathalie die de 0-5 binnen schoot. Tot slot wist Dite voor de rust nog de 0-6 te maken.

Na een kwartiertje rust begonnen we aan de tweede helft, die maar een half uurtje duurde. Gelijk na rust scoorde Denise de 0-7 binnen en niet veel later de 0-8. Ook Patricia wist vlak daarna de 0-9 te scoren. We waren nu al zover gekomen dat we de 10 moesten halen, na wat kappen en draaien en wat flut balletjes, kwam daar Alisha om de bocht die als verdediger de 0-10 wist te maken! We hebben de laatste 10 minuten rustig uit gevoetbald zonder doelpunten! De 3 punten gingen mee terug naar Nieuw Weerdinge.

Op 21 september starten we de competitie tegen de dames van BDE VR2 op sportpark de Veenschappen in Erica om 12:30 uur.