PIC_0504

Zaterdag 7 september 2019 stond voor NWVV 2, net zoals NWVV 1, een uitwedstrijd op het programma, in Coevorden, tegen CSVC 3.

Door het mooie weer kwamen de spelers keurig gekleed in hun nieuwe presentatieshirts van Administratiebureau Van Oosten aan bij het voetbalveld. Dit tot ergernis van Veronique, omdat het nieuw ingevoerde boetesysteem nog niet begon te rinkelen. Echter kon Veronique alsnog juichen, Martijn Sanders kwam een paar minuten te laten, waardoor hij de primeur van de eerste boete van 3 euro te pakken had!

In overleg met Veronique is dit, in dit verslag, de laatste keer dat ik haar noem met naam of toenaam. Dit uit angst dat onze shirtsponsor N. Hagemeijer Loon- en grondverzetwerken en vooral zijn vrouw, achter dingen komen die Veronique liever niet heeft dat ze weten.

Eenmaal in Coevorden op het veld kon ik weer genieten van een paar nieuwe en oude bekende gezichten. Zo zag ik Mark van der Veen weer lopen naar een jaar in het 1ste elftal geprobeerd te hebben, tenminste als hij aanwezig was. Ook was Brain Tent vanuit het 1ste die met de jongens op het veld paradeerde. De vraag of Brain alle jongens kon, was duidelijk te beantwoorden. Op een paar na kon hij niemand. Vrij logisch was dan om dan gewoon maar Martijn te roepen, want met 4 Martijns in de selectie was de kans groot dat hij het goed had.

Helaas miste ik ook iemand, maar daar kwam vrij vlot verandering in. Mike Sanders stond namelijk niet aan de warming up. Je hebt geen bril nodig om die man te herkennen, want met zijn imposante verschijning is Mike niet te missen. Het bleek dat Mike later was, omdat hij naar de opticien moest voor contactlenzen. Helaas duurde dat zo lang, dat hij niet op tijd kon zijn voor de aftrap. Dat hij beter moest gaan voetballen leek voor de hand te liggen, aangezien hij met zijn lensen nu kon zien waar hij de bal heen trapte. Niets was minder waar, want ijdel als Mike is, had hij zijn contactlenzen niet in, dat stond hem toch niet! Bij de start van de wedstrijd stond Mike dus niet in de spits, maar stond Martijn Schut in de spits geflankeerd door Jochem Seitzinger en Michael Dummer.

Het begin was aftasten en best moeilijk. Pas in de 14e minuut kwam de eerste dreiging van de bezoekers, met een verwoestend schot van Mark van der Veen dat best ver naast ging. Twee minuten later was het aan de andere kant raak. Een overtreding op randje 16, door niemand anders dan “Mister Zaag”, Richard Bos. De vrijetrap werd simpel om de muur heen geschoten en liet Yoerie Peters, keeper van dienst, het nakijken. Het leek dat de muur niet helemaal goed werd neergezet door Yoerie en de bal leek houdbaar, maar helaas kwam de 1 – 0 op het scorebord. Wederom 2 minuten later in de 18e minuut deed NWVV echter alweer wat terug. Na een goede aanval kwam de bal aan de linkerkant terecht bij Dylon Meijering, die naar binnen dribbelde en met een heerlijke curvebal, de bal langs de keeper in de verre hoe krulde. De wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op, wat al een hele verbetering was ten opzichte van de wedstrijd thuis tegen Sweel 2.

In de rust bracht coach Arjan van Oosten alsnog Mike Sanders in, hij werd gewisseld voor Jochem Seitzinger. Een gretig NWVV 2 kwam terug uit de kleedkamer na rust. Dit was terug te zien in het veld. CSVC 3 kwam er nog maar mondjes maat meer uit en NWVV 2 dicteerde het spel. In de 58e minuut bleek dit ook tot uitdrukking te komen in de score. Michael Dummer kwam goed door aan de rechter kant van het veld en ging de 16 meter van CSVC in, waar hij werd neergehaald. Echter beoordeelde de scheidsrechter dit anders, wat tot woede en ongeloof leide bij de knuppels uit Nieuw Weerdinge. Men was zo van slag dat CSVC op de counter kon uitbreken. In het strafschop gebied van de Nieuw Weerdingers maakte, daar is hij weer, Richard Bos een overtreding volgens de scheidsrechter en legde hij de bal voor CSVC in de 59e minuut wel op de stip.

Door velle protesten kreeg onze keeper Yoerie de gele kaart te zien, maar hij mocht wel blijven staan! (normaal in onze klasse moet je met een gele kaart 10 minuten naar de kant). Richard blijft vol houden dat hij de tegenstander niet raakte en dat het een schwalbe was, maar dat leek er vanaf de kant niet op. De strafschop werd benut en zo werd het 2 – 1.
NWVV pakte, na de strafschop, de draad weer goed op en domineerde de wedstrijd verder. Dit resulteerde in de 65e minuut wel tot een penalty , doordat een schot van NWVV op de handen van een speler van CSVC kwam. Brain benutte dit buitenkansje, 2 – 2.

De jongens zetten aan voor een slot offensief om de 3 punten mee te nemen naar Nieuw Weerdinge. Maar in de 70e minuut ging het mis. De laatste man en tevens aanvoerder Martijn Stuut kreeg de bal op ongeveer 20 meter voor het doel van Yoerie. CSVC zette een klein beetje druk. Alla Messi probeerde Stuut de met een hakje achter het standbeen langs Yoerie in te spelen. Yoerie was helemaal niet voorbereid op dit veel te korte terugspeel balletje, waardoor de druk zettende speler van CSVC zo door kon lopen en Yoerie kon passeren en de eindstand van 3 – 2 op papier kon zetten.
Alle knuppels waren behoorlijk kwaad op Stuut, ik hoorde zelf “Pannenkoek” voorbij komen (dat was ongeveer ook de zachtste uitdrukking die ik kon ontdekken). Stuut vroeg ook meteen om een wissel. Al snel bleek dat Stuut dit hakballetje deed uit overmoedigheid, maar omdat dit het enigste was, wat hij kon doen, omdat hij in beide benen kramp kreeg tijdens de actie.

NWVV probeerde het daarna nog wel en had nog een penalty moeten hebben voor een handsbal, maar dit werd weggewuifd door scheidsrechter Hovenkamp, die overgins naast de 2 dubieuze niet penalty momenten een goede wedstrijd floot.

Zo was de uitslag die op papier stond niet helemaal in lijn met het getoonde spel. Hier kunnen de jongens van NWVV 2 wel mee vooruit, men voetbalde bij vlagen goed en werd totaal niet overlopen zoals die zaterdag daarvoor.

Men kan zich dan ook, met opgeheven hoofd, klaar maken voor het laatste bekerduel. Aankomende zaterdag 14 september, op Gemeentelijk Sportpark Nieuw Weerdinge, om 14.00 uur tegen HZVV 5.