NWVV - Sweel 1

Zaterdag 30 oktober 2021 was het dan eindelijk weer zover. Na 4 weken zonder een wedstrijd gespeeld te hebben, was het eindelijk weer zover.

Op het sportpark van Nieuw Weerdinge  gingen de kicks weer onder bij de knuppels van het 2de om de degens te kruizen met SC Angelslo 3.

De personele bezetting was, bij NWVV, minimaal te noemen. Arjan en Veronique konden schermen met een compleet elftal aan afmeldingen. Zoals eigenlijk de laatste paar wedstrijden al het geval was. Onder anderen de gehele 30+ afdeling van NWVV 2 was, op Ricky na, geblesseerd.

Gelukkig werd er toch nog wat ervaring toegevoegd. Want “good old” Andre Luken werd van stal gehaald om het gemiddelde leeftijd niet te ver te laten zakken in het veld en om jongens zoals Kjeld LEGEND!! lekker getraind?, van de juiste coaching te voorzien.

Kjeld LEGEND!!! lekker getraind?!

Ook was het fijn om te zien dat Dylon Meijering na een lange periode en een aantal omzwervingen weer in een shirt van NWVV 2 te zien.

Het gekste beeld kwam uiteindelijk vanaf de zijlijn. Want daar stond Arjan niet met Veronique te coachen langs de lijn, maar stond hij met een trainingspak aan en een vlag in de handen zich voor te doen als grensrechter en wissel. Dit kon natuurlijk niet anders zijn dan gebrek aan beter.

Blij verast waren we dan ook toen Broer de wedstrijd eenmaal was begonnen, dat ondanks de minimale bezetting we het eerste half uur behoorlijk wat kansen voorbij zagen komen van NWVV 2.

Het spel was verre van briljant. Bij vlagen slordig te noemen zelfs. Balaannames en passing was niet van het hoogste niveau. Gelukkig kon dat ook niet gezegd worden van de gasten uit Angelslo.

Dit resulteerde zelfs in een paar beste kansen voor de Nieuw Weerdingers. Onder andere Michael en Jochem (voorzet op de lat) kregen kansen en ook uit corners kwam veel dreiging. Maar helaas resulteerde dit niet in doelpunten. En ja dan weet je natuurlijk wat er staat te gebeuren, dan krijg je de deksel op de neus. In de 27ste minuut gaat het fout in de opbouw bij NWVV. Patrick Hendriks die opgesteld stond als gelegenheids voorstopper nam een eenvoudige bal verkeerd aan, waarna de tegenstander kon onderscheppen en naar het doel toe kon. Patrick probeerde zijn fout nog te herstellen, maar dit mocht niet baten. De bal belande vanuit de kluts achter Ricky, 0 – 1.

En met die stand ging men even later ook de rust in.

Het publiek moest na de rust de ogen even goed uitwrijven om even goed te zien wat er gebeurde. Maar het gebeurde toch echt. Arjan had zijn trainingspak inmiddels uitgedaan en had zich van top tot teen ingesmeerd om te voetballen. Jeroen moest met de rust helaas weg om zijn vrouwtje te verzorgen na een knieoperatie. Heel veel beterschap daarmee!

Arjan posteerde zichzelf in de spits , waardoor Jochem uitkwam als links back.

Het spelbeeld bleef onveranderd. NWVV probeerde de gelijkmaker te maken en kreeg daar kansen genoeg voor. En in de 55ste minuut was het dan ook zover. Na een goede aanval werd JO-19 speler Martijn van der Veen alleen voor de keeper gezet, die met buitenkant voet de bal eindelijk in het doel wist te werken, 1 – 1. Dit deed Martijn wel op het tandvlees, aangezien hij en Dylan Jaarsma al met de JO19 hadden gevoetbald die morgen en nu de wedstrijd ook weer moesten volmaken. Waarvoor natuurlijk dank vanaf de leiding van het 2de.

Heel lang kon NWVV echter niet van de gelijke stand genieten. Want 5 minuten later, in de 60ste minuut dus, maakte SC Angelslo de 1 – 2. Doordat NWVV maar door bleef proberen te aanvallen, maar ook moe werden kwam er steeds meer ruimte voor Angelslo om eruit te komen. Die ze dus benutten.

Maar NWVV gaf niet op. Kansen bleven maar komen. Martijn Roskam kwam 1 op 1 met de keeper, maar zonder succes en zelfs Arjan kopte bijna 2 keer raak. De bal wou er gewoon niet in.

Tot aan de 73ste minuut dan. Jochem schoot vanaf net buiten de 16 de bal raak in de korte hoek 2 – 2. Een mooie aanval en een assist van niemand anders dan de leider zelf!

NWVV ging er nog een keer vol voor. Het ging soms zo snel dat de scheidsrechter ook niet allemaal meer bij kon benen. Dit leidde soms tot wat gefronste wenkbrauwen als hij bepaalde acties niet helemaal meer goed beoordeelde. Maar op die leeftijd nog steeds klaar staan als scheidsrechter, wat ons betreft petje af Broer!

Besloten werd na de 2 – 2 de laatste man, Lucky Luken, door te schuiven naar het middenveld om echt de winst te forceren.

Helaas gebeurde het tegendeel. Doordat Andre door sloot en de meeste jongens zo kapot zaten, kwam Angelslo er keer op keer door. Smachtend werd na de zijkant gekeken of er misschien al mensen van een ander veld zich hadden gemeld om nog even te wisselen, maar helaas mocht dit niet zo zijn. Met name Martijn Roskam en Patrick Hendriks hadden het zichtbaar zwaar!

In de 89ste minuut kreeg NWVV 2 dan ook de 2 – 3 om de oren. En later zelfs de 2 – 4.

Geheel onterecht stond uiteindelijk de 2 – 4 op het scorebord. Men heeft gestreden, alles gegeven, maar helaas was dat niet genoeg. De scherpte voor de goal en kansen afronden was het grote probleem. Maar daar kan aan gewerkt worden.

Zaterdag gaan de jongens van het 2de proberen hun eerste uitwedstrijd van het seizoen te spelen. Tenminste als het mede mogelijk gemaakt word door de overheid natuurlijk. Dan staan ze op het sportpark van DZOH om halve lichtwedstrijd te spelen. Aanvangstijd is dan namelijk 16.00 uur.

We hopen dat de kansen dan wel worden omgezet in doelpunten!