VV Valthermond - NWVV

Zaterdag 24 september 2022, de dag waarop NWVV 2 voor het eerst zijn geluk ging  beproeven in de reserve 6e klasse van de afdeling Noord van de KNVB in het seizoen 2022/2023.  Na een triomftocht in de eerste 3 bekerduels was nu de vraag of NWVV 2 deze zegereeks kon doortrekken in de competitie.

Het weer was druilerig, grasmat in Valthermond was prima te noemen en door het regen van die morgen perfect beregend om een heerlijk fanatiek derby potje op te spelen.

Het elftal wat het veld in ging van de Nieuw Weerdingers week, zoals te doen gebruikelijk, weer flink af van die van de afgelopen wedstrijden. Mede door wat late afmeldingen moest de technische staf, onder leiding van Arjan van Oosten, nog flink aan de bak zaterdagmorgen om een volwaardig team op de been te krijgen. Onder andere good-old Andre Luken en vaste JO17 inval speler Roy Veenstra werden ’s morgens nog gestrikt om ’s middags NWVV 2 te komen ondersteunen. Waarvoor natuurlijk hartelijk dank.

Verder viel op dat Harm Jan Meijering aka drup sinds lange tijd weer eens met zijn voetbalschoenen aan op het veld stond en dat ondanks een blessure ook Christiaan Klompmakers gewoon aan de aftrap begon, al was soms zichtbaar dat hij de pijn duidelijk aan het verbijten was.

Met absolute sterspeler van het elftal Kjeld LEGEND lekker getraind?! nog achter de hand op de bank begonnen de Nieuw Weerdingers , om 14.00 uur, vol goeie moet aan de wedstrijd.

Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was werd meteen duidelijk dat Valthermond 3 van een ander niveau was dan de tegenstanders van NWVV 2 in de beker campagne. Valthermond zette vanaf het begin af aan druk op de knuppels van NWVV die daardoor vrijwel direct in de problemen kwamen. Het lukte NWVV niet om onder de druk uit te voetballen, veel ballen werden na het veroveren gelijk weer in geleverd, de omschakeling was niet goed waardoor Valthermond er iedere keer met veel mensen uit kwam.

Het was vooral te danken aan keeper Lars van der Laan, die met paar geweldige reddingen zijn doel nog ruim en half uur schoon hield en laatste man Orlando Uiterwerf die nog opvallend vaak op de juiste plek wist te staan, dat de score niet heel snel op liep in het voordeel van de thuisploeg.

Pas in de 26ste minuut wist Valthermond de eerste goal binnen te prikken, waarna ook het verzet van de Nieuw Weerdingers deels gebroken was, want 10 minuten later was het al  3 – 0, wat ook de ruststand was.

In de rust, in de kleedkamer van NWVV was aan de begrafenis stemming te merken dat men flink gedesillusioneerd was. Men had toch heel wat anders van de wedstrijd voorgesteld dan van te voren verwacht.

Na de rust zagen we wissels bij NWVV 2. Nootgedwongen moesten de nestors van het team Orlando Uiterwerf en Andre Lukken het veld verlaten door andere verplichtingen. Hierdoor ging drup voor het eerst van zijn leven als laatste man aan de slag en werd er op het middenveld een plekje vrij gemaakt voor de GOAT van het team Kjeld” the LEGEND” Wagenaar.

Kjeld Wagenaar jr
The LEGEND wist al vroeg wat het best voor een topsporter was

Ondanks dat het spelbeeld iets veranderde en NWVV door hard te werken de 2de helft was het leed al geleden en ondanks nog een paar kansjes van NWVV 2 scoorde toch Valthermond nog twee keer waardoor de eindstand van 5 – 0 op het bord stond.

Een zeer teleurstellende einde van het mooie reeks zet NWVV 2 weer met beide benen op de grond. We hopen dat de NWVV 2 zich komende zaterdag in een thuiswedstrijd tegen Drenthina 5 kan revancheren voor deze uitglijder. Hierbij is jullie aanmoediging van harte welkom, dus zien we jullie graag op zaterdag 1 oktober 2022 om 14.00 uur weer op het voetbalveld om ons aan te moedigen.

Back To Top