Opstootje SC Scheemda - NWVV

Geschreven door Sport in Nederland

Dankzij twee treffers van Roy Super staat NWVV in de finale van de nacompetitie. De goalgetter loodste zijn club zaterdagmiddag met twee doelpunten langs het Groningse SC Scheemda.

Scheemda snel op voorsprong

In Scheemda begon de thuisploeg fel en goed aan de wedstrijd. SC Scheemda zette flink druk en NWVV wist zich daar totaal geen raad mee. In de vierde minuut was de eerste kans voor Scheemda direct raak. Aanvaller Niek Smit draaide goed weg bij twee verdedigers van NWVV en zijn schot was onhoudbaar voor doelman Dennie Meijers.

Ook in de fase daarna was SC Scheemda de bovenliggende partij. NWVV had moeite om onder de druk van Scheemda uit te voetballen en kwam sporadisch tot aanvallen toe. Ook zat het NWVV niet mee omdat verdediger Stefan Dragstra en diens vervanger Mark Aardema ook al binnen het half uur met een blessure uitvielen.

Met het inbrengen van Ferdinand Smidt kwam er wat meer rust en controle op het middenveld en kwam NWVV veel beter in de wedstrijd. Na 34 minuten was een afstandsschot van Jasper Jansen het eerste wapenfeit van de club uit Nieuw-Weerdinge. Niet lang daarna moest doelman Rick Wierema zich strekken bij een kopbal van aanvoerder Mark Kok.

Waar NWVV wat meer grip kreeg leek SC Scheemda vlak voor rust op een 2-0 voorsprong te komen. Smit scoorde maar scheidsrechter Woering keurde de treffer wegens buitenspel af. SC Scheemda zocht de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong.

Super show

Na rust kwam NWVV binnen een minuut spelen op gelijke hoogte. Linkerspits Christian Klompmakers gaf een voorzet op maat op Roy Super die de bal tegendraads langs doelman Wierema knikte. Wat Super aanraakt veranderd in goud. De aanvaller is absoluut geen kop specialist maar knikte hem knap binnen.

Na een uur spelen werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Een supporter bestormde na een incident het veld en viel een speler van NWVV aan. Er werd van meerdere keren geslagen, geduwd en getrokken waarop scheidsrechter Woering besloot de kleedkamer op te gaan zoeken. Na overleg en een afkoelperiode werd het duel een kwartier later hervat.

Roy Super knikt de 2-1 tegen de touwen

Beide ploegen moesten na de onderbreking even weer in het ritme komen waarop NWVV beter en feller voor de dag kwam dan SC Scheemda. De Groningers verloren de slag op het middenveld van de Drenten die steeds beter in de wedstrijd kwamen. Een kwartier voor tijd gaf Christian Klompmakers opnieuw een afgemeten voorzet op Roy Super die opnieuw met het hoofd de doelman van SC Scheemda passeerde.

In de laatste 10 minuten kon het duel nog alle kanten op. Een inzet van Niek Smit ging net naast en NWVV aanvaller Jasper Jansen trof de paal. Na een rode kaart van Milan Duursma ontsnapte NWVV nog aan de gelijkmaker toen een inzet van een Scheemda aanvaller via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiterde. Doelman Meijers redde in de negentigste minuut NWVV ook nog een keer met een knappe redding. Met de uiterste vingertoppen te strekken voorkwam Meijers de 2-2. Nadat invaller Manuel Lagerman aan de kant van NWVV nog de lat raakte floot scheidsrechter Woering af.

NWVV speelt volgende week in de finale van de nacompetitie tegen vierde klasser Nieuw-Balinge. De locatie voor het duel is nog niet bekend. Beide clubs zijn druk in gesprek om halverwege Nieuw-Balinge en Nieuw-Weerdinge de finale plaats te laten gaan vinden.