NWVV - Sweel 1

Trainers 5e klasse F aan het woord

Zaterdagmiddag om 14.30 uur gaat de bal rollen in de 5e klasse F van het zaterdagvoetbal. Met alle trainers is gesproken over hun verwachting voor het nieuwe seizoen. Uit de gesprekken is gebleken dat de meeste clubs mikken op een top 5 klassering. VCG, NKVV en SV Mussel willen graag in de top drie eindigen en willen graag promoveren naar de 4e klasse.

Geert Aalderink NWVV:

In de voorbereiding is een echt team ontstaan. We wonnen met goed voetbal van SC Stadskanaal 2 en pakten in de beker tegen  SC Angelslo verdiend een punt. Vooral in de breedte zijn we er op vooruit gegaan. Of we voor het kampioenschap kunnen gaan dat weet ik nog niet. We zullen na een aantal wedstrijden gaan zien waar we staan.

Verwachting: Top 5

Martijn ter Horst FC Assen:

Voetbal bij FC Assen op zaterdag is nieuw. Ik heb een hele jonge groep spelers waarvan een aantal een jaar niet gevoetbald hebben. De meeste jongens komen uit het 2e elftal van de zondagafdeling. Een echte doelstelling hebben we niet meegekregen. Belangrijkste is dat de zaterdagafdeling een doorstroming is voor de jeugd.

Verwachting: Plek in de middenmoot

Anne Christ VEV:

We hebben 11 nieuws spelers bij VEV gekregen. Van het vorige seizoen zijn er 6 a 7 jongens overgebleven. In de beker hebben we goed voetbal laten zien. Tegen CSVC verloren we met 9-0 maar tegen SC Elim bleven we lang overeind en verloren we maar met 3-0. De groep heeft een hoge verwachting van dit seizoen misschien te hoog maar dat gaan we zien.

Verwachting: Top 5

Gert Veenstra VCG:

Ik heb er alle vertrouwen in dat we een goed seizoen gaan draaien in de 5e klasse F. De doelstelling van VCG is om binnen twee of drie jaar te promoveren naar de vierde klasse. We hebben een hele goede selectie waarvan drie geblesseerde jongens terug zijn gekomen. Dat is het spel echt ten goede gekomen. Vorig seizoen ging het na de winterstop ontzettend goed. We pakten 23 punten.

Verwachting: Top 3

Johan Knol NKVV:

Het is lastig in de schatten wat de sterkte is in deze klasse. Wij hebben de selectie met 9 (waarvan 8 uit eigen jeugd) spelers kunnen versterken. Het is een mix van jeugd met wat ervaren jongens. Ik ben er van overtuigd dat wij een goed seizoen gaan draaien. Als we niet in de top 3 eindigen dan hebben we het niet goed gedaan.

Verwachting: Top 3

Lambertus Nijenmating DOS’63:

Voor veel clubs zijn we de grote onbekende in deze zaterdag 5e klasse F. Vorig seizoen speelden we in de zondag 5e klasse en zijn we als 7e geëindigd. Omdat de jongens liever op zaterdag spelen hebben we besloten over te stappen naar de zaterdagafdeling. Ik verwacht in de competitie veel van NWVV. Ze komen uit de vierde klasse met de nodige ervaring en kennis die ze daar opgedaan hebben.

Verwachting: Top 5 of een periodetitel

Jan Veenhof SV Mussel:

Natuurlijk zouden we wel kampioen willen worden maar dat is niet de doelstelling voorafgaand aan de start van de competitie. We gaan voor promotie naar de 4e klasse. SV Mussel wil al jaren graag naar de 4e klasse maar dat is niet gelukt. De meeste clubs kennen we wel en we zijn in de breedte weer iets sterker dan vorig seizoen. Ik ben wel benieuwd naar de sterkte  van FC Assen en NWVV. We gaan het allemaal zien we gaan voor promotie dit seizoen.

Verwachting: Top 3

Freddy de Boer VVAK:

We hebben een slechte voorbereiding gehad. Gelukkig gaat het nu langzamerhand weer iets beter. We wonnen verassend met 1-0 van Staphorst 2 en in een oefenwedstrijd met 6-1 van DOS’63. Ik moet wel zeggen dat DOS’63 niet helemaal compleet was. We hebben nu in ieder geval de stijgende lijn te pakken. Ik heb 17 spelers tot de beschikking dus we gaan voor een hoge klassering

Verwachting: Top 4

Willy Kral SETA:

Ik ben de voorbereiding al begin augustus begonnen. Ik vind dat we bij SETA alles goed op de rit hebben staan. Het basisteam staat dus wat mij betreft kan de competitie beginnen. Ik schat FC Mussel dit seizoen wel erg hoog in samen met Erica’86.

Verwachting: Top 5 en voor een periodetitel gaan.

Cor Huls Erika’86:

We hebben voor het komend seizoen een aardig ploegje. De sfeer binnen de selectie is goed. Geen gezeur of gemopper gewoon de mouwen opstroken en er voor gaan. Ik heb er wat spelers bij gekregen van Twedo en ik vind dat we een sterk collectief hebben. Ik heb het vorig seizoen overgenomen van Andries Bremer en we hebben na de winterstop goed gepresteerd. Ik heb als opdracht meegekregen dat we zonder druk het plezier bij de vereniging weer terug krijgen. Vorig seizoen werden we zesde dus gaan we nu voor een plekje hoger.

Verwachting: 5e plaats

Back To Top