Wedstrijdverslag Onstwedder Boys - NWVV

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden sinds ik het laatste verslag heb geschreven. De zomerstop was lang en warm, maar alle knuppels van NWVV 2 hebben zich koel weten te houden door versnapering van voldoende (alcoholische) drankjes.

Zaterdag 3 september 2022 was het dan toch eindelijk weer zover. Gebruind en met paar extra kilo’s waren de Nieuw Weerdingers klaar om eindelijk het groene gras weer op te gaan. Dit gebeurde, voor een bekerwedstrijd, in Onstwedde, tegen Onstwedde Boys 3. Op het zonovergoten hoofdveld waar het gras eigenlijk net iets te lang was, maar daardoor nog wel redelijk goed van kleur was begon om 13.30 uur de wedstrijd.

Wat uiteraard meteen op viel was hoe men gekleed ging bij NWVV. In een geheel nieuw tenue van Beltona waar iets meer dan 13 maanden op moest worden gewacht, schitterde de boys modieus in het blauw zwart met daarop de nieuwe sponsor van NWVV 2, Van Oosten Schoonmaak en Onderhoud. Namens de staf en spelers van het 2de bedanken wij bij deze alvast Van Oosten.

Ook de keeper was in het nieuw gestoken. Van top tot teen in het fluoriserend roze stond de doelman onder de lat. Dit was meteen ook een van de nieuwe gezichten bij NWVV 2, namelijk Lars van der Laan.

Verder viel op dat ook Chris Klompmakers aan de aftrap stond, hij is overgekomen van NWVV 1 en kijkt nu of hij gezelligheid aan productiviteit kan koppelen bij NWVV 2. En ook Alexandro Uiterwerf was een van de nieuwe, bekende, gezichten. En zelfs op de bank zat een naam die al heel lang in een wedstrijdverslag is genoemd, namelijk Martijn Stuut.

Ook de technische staf zag er enigszins anders uit. Naast Arjan van Oosten zat niet te doen gebruikelijk Veronique Hagemeijer, die helaas afwezig moest zijn ivm een bruiloft (niet haar eigen natuurlijk, want dan waren we natuurlijk uitgenodigd), maar golden oldie Richard Bos slap te lullen in de dugout. De ene kreet naar de ander over trap hem neer en schoffel hem onderuit kwam uit de dugout op de karakteristieke wijze van Bossie, afgewisseld door slap gelul over van alles en nog wat.

De wedstrijd begon, zoals ik al vermelde in de stralende zon. De temperaturen waren van dusdanig niveau dat de wedstrijd in een gezapig tempo begon. Na wat heen en weer geschuif bleken de teams redelijk aan elkaar gewaagd. De domper voor de Nieuw Weerdingers volgde toch ietwat verassend snel. In de 6de minuut kwam de thuisploeg  door een foutje in de verdediging voor 1 – 0.

NWVV zat echter niet bij de pakkeneer maar ging vanaf de aftrap gelijk opzoek naar de gelijkmaker. En die volgde al snel. In de 8ste minuut mocht NWVV een corner nemen vanaf links. Niemand anders als Chris Klompmakers ontfermde zich hier natuurlijk met zijn gouden linker been. De eerste corner kon worden weg gewerkt, maar werd weer een corner. Dit ging beter. Chris kreeg de bal bij Michael Dummer die de bal klaar kon leggen van Dylan Jaarsma, die de gelijkmaker binnen 2 minuten naar achterstand kon inprikken, 1 – 1.

De uitploeg kwam erachter als er druk gezet werd op de opbouw van Onstwedder Boys, dat die dan wel eens in de problemen konden komen. Dit bleek ook in de 19e minuut. Naar goed opjagen van Kjeld Wagenaar snoepte hij de bal in de opbouw van de thuisploeg af en gaf de bal door aan Michael Dummer. Die kon vrij eenvoudig doorlopen naar het doel. Kjeld die goed was mee gelopen kreeg de bal weer en stond vrij voor het doel. Het is voor de technische staf en het publiek toch altijd even billenknijpen of Kjeld, LEGEND lekker gespeeld?!, het vizier goed heeft staan en zijn zenuwen in bedwang kan houden. Maar gelukkig lukte dat en tikte hij de 1 – 2 binnen. Als een volleerde prof was dan wel weer het juichen van shampoo. Hij is echt de enige die kan juichen alsof hij voor een vol stadion speelt.

Kjeld Legend
Kjeld de LEGEND

Vlak voor de rust in de 44ste minuut vergrote NWVV de voorsprong naar 1 – 3. Chris gaf met een goede steekpass een mooie assist op de mee opgekomen Dejee van der Berg, die mede door nog een lichte aanraking van de tegenstander, zijn schot van afstand in de kruising zag belanden.

Dit was ook meteen de ruststand. Die terecht was, want NWVV had een licht overwicht, al moet gezegd worden dat de nieuwe keeper Lars ook nog een paar keer serieus aan de bak moest om zijn doel verder schoon te houden.

In de rust werd er zoals altijd gewisseld door Arjan. De gemiddelde leeftijd duwde men toen behoorlijk omhoog door het inbrengen van Martijn Stuut, Albert Hindriks en in mindere mate Thomas Venema. Het werd duidelijk dat Arjan de wedstrijd wou uitvoetballen met de “R” van routine.

In de 63ste minuut betaalde dit zich uit. De zoveelste corner die Chris voor slingerde eindigde in een ware scrimmage bij de eerste paal, waar Dylan het hoofd koel hield en zijn 2de van de middag tegen de touwen kon werken. 1 – 4.

Daarna moest Arjan noodgedwongen nog een paar wissels uitvoeren. Zo Martijn van der Veen er vanaf naar dat hij zich verstapte bij een corner, waarbij Orlando Uiterwerf net deed of hij ging water drinken en daardoor vrij kwam voor een korte corner. Maar bij de een-twee met Martijn ging het mis. Even later moest ook Patrick Hendriks alias Elvis 0.0 eruit met gematigde ademhalingsproblemen. Ook voor Dejee was de wedstrijd vroegtijdig afgelopen wederom last van de knie. Martijn van der Veen verstapte zich niet alleen maar had ook andere problemen werd later duidelijk. Nadat hij eruit was gegaan moest hij even vlaggen, maar even later werd Arjan geroepen om het vlaggen kort over te nemen. Het bleek dat Martijn dusdanig last had gekregen van vrijdagavond dat hij dit even in de bossen moest staan te verwerken! Maar zoals een echte kerel betaamt stond hij naar 3 minuten weer vrolijk met de vlag in zijn handen.

8 minuten voor tijd was er aan de andere kant van het veld vanwaar ik stond iets bijzonders gebeurt. Ollie de aanvoerder van NWVV 2 kreeg een gele kaart van de scheidsrechter omdat hij aanmerkingen had op de scheidsrechter, omdat die voor een overtreding voor NWVV floot, terwijl als hij door liet gaan Albert bijna alleen op de keeper af kon lopen. Nog geen minuut later kreeg ook Alexandro geel, waarschijnlijk ook voor aanmerkingen op de scheidsrechter, alhoewel ik me dat eigenlijk niet kan voorstellen. Dit schoot natuurlijk in het verkeerde keelgat bij Ollie die met een simpel woordje mongool, wat de scheidsrechter natuurlijk niet echt was, genoeg had om zijn 2de gele kaart en dus rood op te halen.

De laatste paar minuten was met 9 man dus nog even billenknijpen voor de Nieuw Weerdingers, maar Onstwedder Boys waren gelukkig niet meer in staat om de score nog te veranderen.

Uiteindelijk was de 1 – 4 overwinning van NWVV 2 terecht, maar was misschien niet zo rooskleurig als hierboven geschetst. Lars van der Laan de nieuwe keeper stond heel goed te keepen en werd later ook verkozen tot man van de wedstrijd.

Komende zaterdag 10 september gaat het bekeravontuur van NWVV 2 verder, met een thuiswedstrijd tegen Damacota 3 om 14.00 uur. Ik nodig jullie van harte uit om de knuppels te komen aanmoedigen.