NWVV

Zaterdag 28 september 2019 stond voor NWVV 2 de eerste thuiswedstrijd in de competitie op het programma tegen Erica’86 2.

Aangezien de formatie van Arjan van Oosten de eerste wedstrijd hadden weten te winnen in Barger Oosterveld, moest ook de 2de wedstrijd gewonnen worden om bij de koplopers te blijven.

Helaas moest dit wel gebeuren zonder Veronique Hagemeijer, die jammerlijk niet aanwezig kon zijn. Dit vonden vooral de wissels en technische staf jammer, want waar moest nu naar worden gekeken als het voetbal niets aan was? Vooral Richard Bos was van streek, want was er nu geen Dextro?

Milan Duursma was na een lange periode van blessure leed, schorsingen enzovoorts eindelijk weer eens in staat om te voetballen en stond dan ook aan de aftrap van de wedstrijd. Omdat Arjan geen keeper had, had hij ook zijn zwager Ricky Kloppenburg gevraagd om de handschoenen nog eens aan te trekken. Dus alsof hij nooit gestopt was stond Ricky weer onder de lat bij NWVV.

Dit was zeker niet het geval voor iedereen, want door de grote selectie kwamen beruchte namen zoals Martijn Sanders, Jeroen Veenstra en Kjeld Wagenaar niet eens in de kleren. Zij moesten hulploos toekijken aan de zijlijn.

Verder viel op dat de scheidsrechter in Titan tenue was, vrij ongebruikelijk. Dichterbij zag ik dat het ging om Arjan “Oor” Luiten. Te dichtbij was niet mogelijk, vanwege de enorme dranklucht die hij om zich heen had. Het bleek dat de scheidsrechter vrijdag op zaterdagnacht flink had doorgezet in Groningen en het met de tijd niet al te nou had gehouden. Gelukkig had hij via Snapchat al aan Arjan van Oosten doorgeven dat hij uit ging en min ging zijn, waardoor de leider de spelers kon waarschuwen.

Erica’86 2, was met 12 man, want ze hadden problemen om genoeg spelers te krijgen. Ze hadden gevraagd om ipv 14.00 uur te voetballen om 14.30 uur zodat ze wat meer tijd hadden om spelers te krijgen. Toen Arjan zei dat dit geen probleem was en dat men voor een kistje bier wel waren te porren om een half uur later te beginnen, bleek toch dat ze dat kistje bier niet konden missen en begon de wedstrijd gewoon om 14.00 uur.

Bij het begin van de wedstrijd was al te merken dat het voor de Nieuw Weerdingers zeker geen makkie ging worden. Erica’86 2 bood goed partij. Toch kwam NWVV in de 7de minuut op voorsprong. Oortje gaf een penalty, die misschien wel iets te makkelijk gegeven was, maar door de dranklucht kwamen er geen protesten en schoot Brain Tent de 1 – 0 binnen.

De wedstrijd was spannend ging in de eerste helft behoorlijk gelijk op. De score van 1 – 0 bleef dus ook staan in de rust.

Na de rust probeerde NWVV de wedstrijd onder controle te krijgen en dat leek ook te lukken. Tot de 75ste minuut er een uitbraak van Erica’86 kwam. En de bal plots naast Ricky in het doel werd geschoten. Misschien was het buitenspel, maar Kjeld die de vlag hanteerde, was niet zo vlug in de polsen als zijn collega aan de andere kant en hield de vlag naar beneneden, 1 – 1. Na wat gemosterd kwam Milan met de verlossing er moest beter verdedigd worden, wel of geen buitenspel!

Daarna volgde er druk van NWVV om toch een doelpunt te forceren. Dat het met bakken uit de lucht kwam maakte ze niets meer uit! Aan de zijkant waren ze er wat minder blij om. Gelukkig had Arjan een paraplu mee genomen en daar stonden dan ook 6 man onder!

10 minuten voor tijd was Martijn Roskam klaar met zijn tegenstander. De nummer 4 van Erica’86, die ook al Jochem Seitzinger van zijn stuk had proberen te brengen, kreeg het bij Rossie voor elkaar. Met een vliegende tackel schopte hij zijn tegenstander en zich zelf uit de wedstrijd. De tegenstander met een blessure en Martijn geheel te recht door van het veld te worden gestuurd.

Toch bleef NWVV vol gas geven om de 2 – 1 binnen te krijgen. De scheidsrechter de heer Luiten ontnuchterde wat door de regen. Hij vond het heerlijk. Dit was ook te blijken in de tijd, waardoor NWVV maar mogelijkheden en kansen bleef krijgen. En in de 96ste minuut was het dan ook raak. Een corner van Jochem werd bij de 2de paal binnen gewerkt door Milan. Luiten schrok hier zo van dat hij daarna ook pardoes afvloot.

Uiteindelijk was de winst wel terecht voor NWVV. En tot de grote verbazing van iedereen bleek later in de kantine dat men zelf boven aanstaat in de competitie!

Hopelijk houden ze dit komende zaterdag vast, als ze hun verste uitwedstrijd van het seizoen spelen tegen Sweel 3.