Elftal-foto-NWVV-2

Zaterdag 9 november 2019 moest NWVV 2 voetballen bij en tegen SETA 3.

Doordat de wedstrijd om 12.00 uur al op het programma stond, waren er behoorlijk wat afzeggingen in verband met werk.

Omdat de wedstrijd om 12.00 uur op het programma stond, moesten de spelers al om 10.45 uur aanwezig zijn. Dat niet iedereen gewend is om zo op tijd van zijn bed af te komen op een zaterdagmorgen bleek al snel.

Dylon Meijering was in geen velden of wegen te bekennen toen men weg wou. Ook telefonisch was Dylon niet te bereiken. Dus besloot Arjan van Oosten maar weg te gaan zonder Dylon. Zijn bed lag vast nog lekker, aangezien ik al had gehoord dat onder andere gast speler Roy Super het die avond er voor laat had gemaakt met Dylon en verdere aanwezigen! De wedstrijd was al aan de gang toen we toch eindelijk bericht kregen dat Dylon weer in het land der levende was. Met een noodgang daalde hij alsnog af naar Musselkanaal en was op tijd om de 2de helft nog mee te spelen. Dat was al een prestatie op zich. Petje af Dylon!

Dylon Meijering, poseert voor de camera, hier was hij wel net op tijd wakker!

Toen we zo’n 3 kwartier voor de wedstrijd aan kwamen op het voetbalveld van SETA, vroeg ik mij meteen af of we wel goed zaten. Er was eigenlijk niemand te bekennen toen we het terrein in Musselkanaal op liepen. Gelukkig, toen we eenmaal de kantine binnen stapte, waren er toch wat mensen aanwezig. Dit was maar goed ook, want ook alle kleedkamers waren nog op slot. Naar wat gehannes met sleutels bleek toch een kleedkamer open te gaan en konden wij ons omkleden.

Aangezien Remon Barenkamp ook aanwezig was, schalde dan ook al vrij snel het bekende “Hoe lang is de Chinees” uit de speaker in de kleedkamer. Het nummer is echt een aanrader voor iedereen die een liedje vast in zijn hoofd wil hebben de rest van de dag!

Met de warming-up zagen we al snel dat SETA 3 met 9 man een warming-up deed. Toen we om 12.00 uur klaar stonden om te voetballen, bleek dat niet alleen Dylon last had van het vroege tijdstip, want zowel de scheidsrechter als SETA 3, was in geen velden of wegen te bekennen. Sterker nog, toen wij klaar stonden om 12.00 uur ging de scheidsrechter net naar de kleedkamer om zich om te trekken.

Tegen 12.15 uur waren de scheidsrechter en 10 spelers van SETA toch op het veld gaan staan om te voetballen. Met de verdere info dat er nog 1 speler onderweg was, die later het elftal compleet maakte.

De jongens hadden al met elkaar afgesproken dat men er vol op moest, zodat NWVV de 10 man van SETA meteen onder druk kon zetten. Arjan had verwacht dat we dan ook al met een kwartier met 0 – 2 voor zouden staan, hij had er zelfs een kratje bier op gezet.

Niets was minder waar. NWVV probeerde wel vooruit te voetballen en SETA kwam er ook amper aan te pas. Totdat SETA in de 16e minuut er een keer uit kwam. Toen men in het strafschop gebied kwam, kwam de keeper Yoerie Peters vol overgave uit, zoals we dat van hem gewend zijn. Yoerie pakte natuurlijk, zoals altijd de bal, maar nam de tegenstander met gestrekte benen ook mee. De scheidsrechter vloot voor een penalty. Zoals we langs de kant zagen, was dat misschien wel terecht, al dachten de spelers daar anders over. Naar wat debatten met de scheidsrechter werd de penalty toch gegeven, waarna Milan Duursma uit frustratie de bal weg schoot. De scheidsrechter bedacht zich niet en Milan kreeg geel en moest 10 minuten op de bank plaats nemen. Ook hier was Milan het niet mee eens. Milan pakt namelijk alleen maar rode kaarten! Dat in zijn achterhoofd gaf Milan vervolgens de scheidsrechter een drukker en kreeg Milan alsnog de, door hem, gewenste kleur te zien.

Milan Duursma, knuffelkoning voor iedere scheidsrechter

De scheidsrechter eiste trouwens wel een hoofdrol op verder in deze wedstrijd door veel te kort te fluiten en veel te snel kaarten te trekken. Dit tot frustratie van beide teams. Verder wil ik hier verder niet op in gaan, ook de scheids hoe goed of slecht dan ook staat er in zijn vrije tijd, daarvoor respect!

Naar het optrekken van de kruiddampen stond het 1 – 0 voor SETA door een penalty en stond NWVV met 10 man en was bij SETA net de 11 man in het veld gekomen.

NWVV herpakte zich goed en ging ook met een man minder vol voor de aanval om alsnog de 3 punten te bemachtigen.

De leiding van de Nieuw Weerdingers bracht meteen supersub Roy Super in, om op snelheid gevaarlijk te blijven.

3 minuten naar de 1 – 0 werd het dan ook alweer 1 – 1. Chris Klompmakers haalde van afstand verwoestend uit en liet de keeper kansloos.

In de 28ste minuut werd het zelfs 1 – 2. Door een gouden wissel van de leiding wel te verstaan, want Roy Super was verantwoordelijk voor dit doelpunt.

De opluchting was groot, te groot. Want ongeveer vanaf de aftrap wist SETA een aanval op te zetten en werkte Yoerie zelf de bal achter hem in zijn net, 2 – 2. Dit was ook de rust stand.

In de 2de helft bracht NWVV nog een paar frisse gezichten in het veld om doelpunten te forceren. Dit was ook makkelijk gelukt, als Roy had besloten alle kansen die hij kreeg af te maken, maar niets was minder waar.

Omdat NWVV met een man minder voetbalde en gewoon op zoek was naar de winst, bleven ze achterin 1 op 1 voetballen en gaf dit kansen voor SETA met snelle uitbraken. Zo ook in de 67ste minuut kwamen ze voor Yoerie te staan. Die bedacht zich niet, kwam uit en net buiten de 16 meter zag hij de bal aan zich voorbij gaan, naast het doel, maar had hij de tegenstander wel vol mee genomen op het vochtige gras. Wat resulteerde in een gele kaart voor Yoerie, die dan ook 10 minuten naast Milan kon gaan zitten. Gelukkig stond oud jeugdkeeper Jochem Seitzinger in het veld, die voor 10 minuten het shirt en handschoenen van Yoerie overnam.

Zonder gevolgen uiteindelijk, want in die 10 minuten met 2 man minder, kwamen de boys amper in gevaar.

Vlak nadat Yoerie het keepers tenue weer aan had, was het de beurt aan SETA om het spel weer eerlijk te maken. De spits van SETA kreeg zijn 2de gele kaart en kon dus ook met rood in de duck out gaan zitten.

Hierdoor leefde het gevoel bij NWVV nog sterker, dat er nog gewoon gewonnen kon worden.

Ook Roy Super werd eindelijk wakker en waar ik de hoop al had opgegeven voor Roy gebeurde het toch. In de 82ste minuut schoot Roy dan toch kans nummer 16 binnen!

Hierdoor geïnspireerd dacht Roy 2 minuten later de wedstrijd maar definitief in het slot te gooien en de 2 – 4 eindstand op het scorebord te zetten.

Komende zaterdag staat de 2de uitwedstrijd in een reeks van 3 op het programma. De blauw zwarten gaan dan naar Stadskanaal om aan te treden tegen SJS. De wedstrijd is weer op tijd (12.30 uur), dus wij hopen dan ook dat Dylon zijn wekkertje er voor zou zetten!