Zaterdag 18 september 2021 was het dan eindelijk weer zover. Voor het eerst in meer dan een jaar
En de dag die kon bijna niet beter, heerlijk voetbal weer en strakke grasmat en een gezellige drukte
Kijkende naar de mensen op het veld lijkt er in eerste instantie niet veel veranderd. Veronique en
Arjan staan nog steeds als leiders langs het veld en Broer hanteert zoals te doen gebruikelijk de fluit.
Echter qua spelersmateriaal zag ik aan de kant van NWVV wel een paar nieuwe gezichten. Zo stond in
het doel, in het fluoriserend roze, Robin Prins die, vanuit Roswinkel, het team zowel op het veld als in
de kantine van een kwaliteitsimpuls voorziet.
Aan keepers hebben de jongens van het 2de sowieso geen gebrek. Want ondanks de pikkante
overstap van Yari naar de zondagburen, zijn Dakkie en Yoerie gewoon gebleven en heeft ook good
old Ricky Kloppenburg de handschoenen weer uit de kast getrokken.
Verder stond ook Martijn Stuut na een seizoen afwezigheid gewoon weer met het blauw zwart aan.
De jongens hadden voor dit duel een matige voorbereiding gedraaid. Er werd in een oefenduel,
zowel op het veld als in de kantine, verloren van VEV 2. Ook de eerste en enige bekerwedstrijd tegen
Valthermond zaterdag 2 ging met 0 – 1 verloren. Ondanks dat er aanknopingspunten waren, zijn er
dit seizoen nog geen punten gepakt. Je zou zeggen dat genoeg was om tot op het bot gemotiveerd te
zijn!
Toen de wedstrijd eenmaal was begonnen was bleek enige fanatisme en motivatie ver te zoeken bij
de ploeg uit Nieuw Weerdinge. Veel onnauwkeurigheid, passes bij de tegenstander in de voeten,
verkeerd staan en afwachtend. Dat was hoe de NWVV 2 de wedstrijd begon.
Dit resulteerde dan ook al snel in het eerste doelpunt van Emmen 2 in de 9e minuut. Na het nodige
gevloek en gescheld en de altijd opbeurende “een beetje feller nu met elkaar”, veranderde er
eigenlijk helemaal niets. Het voetbal bleef slecht vanuit NWVV 2 oogpunt gezien.
Ook de leiding had dit gezien en liet reeds de eerste wissels zich klaarmaken voor een entree op het
veld. Nog voor het half uur kwam Jeroen in het veld voor LEGEND! Kjeld Wagenaar, lekker getraind.
Uit het betrekkelijke niets deed NWVV 2 in de 31e minuut iets terug. Het werd namelijk 1 – 2 door
een rake kopbal van Kevin Kaiser.
Meteen na de goal werd ook Patrick Hendriks, die dit seizoen vanuit de jeugd vast bij het 2de is
gekomen, gewisseld. Het was gewoon niet zijn wedstrijd. Met Dylan Jaarsma, die mee deed vanuit de
JO19, waarvoor dank, erbij was de hoop om iets meer aan voetbal toe te komen.
Voor de rust was Emmen 2 absoluut de beter al leek het vanaf de zijkant wel of men bij die ploeg
alles nodig had om iedereen in het gareel te houden en niet een smerige overtreding te maken of
een opstootje te veroorzaken.
In de rust werd door de begeleiding van NWVV 2 nogmaals gewezen op het fanatisme en werden de
nodige wissels door gevoerd. Men had nu graag met Richard Bos op het veld gestart, omdat die aan
felheid geen te kort heeft. Maar helaas heeft Bossie een vervelende sleutelbeen blessure opgelopen
tegen Valthermond in de beker. Na 6,5 uur(!) met Arjan op de spoedeisende dienst van het
ziekenhuis van Emmen te hebben doorgebracht en in de volgende dagen nog meer ziekenhuis
bezoeken blijkt uiteindelijk Richard zijn sleutelbeen te zijn gebroken, waaraan hij niet eerder dan 1
oktober aan word geopereerd. Richard vanaf deze kant beterschap en succes ermee.
Een van die wissels in de rust was Martijn Schut die in de spits was gekomen en begon lekker fanatiek
met doorjagen, zoals in de rust werd gevraagd. Zoals eigenlijk iedereen van NWVV 2 in de 2de helft
aan een nieuwe wedstrijd leek te zijn begonnen.
Dan is het natuurlijk bijzonder spijtig dat in de 48ste minuut zomaar de 1 – 3 valt voor Emmen. NWVV
gaf het nog niet op en kwam steeds beter en feller in de wedstrijd. Het werd een knotsgekke
wedstrijd met veel strijd, veel overtredingen en verschillende (bijna) opstootjes van beide kanten.
Dit leverde naar wij dachten in de 61e minuut de 2 – 3 op van Michael Dummer, die de bal in de 5
meter vlak voor de keeper leek in te schieten. Maar daarvoor had de scheidsrechter al een
overtreding gezien en gefloten voor een penalty. Dus nog steeds 1 – 3. Echter nadat alle rook was
opgetrokken lag de keeper van Emmen 2 knock-out op de grond. Het bleek totaal niet goed met hem
te gaan en helaas moest hij van het veld worden gedragen en werd voor hem een ambulance gebeld.
Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een zware hersenschudding had opgelopen. Wij wensen
hem bij deze dan ook veel beterschap.
Ondertussen was het grote debatteren, over het hoe en waarom, begonnen rondom de penalty en
de geblesseerde keeper. Vooral de aanvoerder van Emmen had hierin een duidelijke stem en
vertolkte zich tot een soort voorzitter van het hele debat. En niet zonder succes, want nadat de
keeper van Emmen 2 was gewisseld bleef de penalty staan. Deze werd gek genoeg genomen door de
keeper van NWVV, Robin, die in samenspraak met aanvoerder Mark van der Veen, het enige juiste
deed door de penalty terug te spelen op de nieuwe keeper van Emmen.
Daarna werd de wedstrijd steeds rommeliger en net toen we op onze horloge zaten te kijken hoe
lang het nog ging duren werd het in de 90e minuut 1 – 4 voor Emmen.
Michael Dummer, die gefrustreerd was dat hij nog geen doelpunt had gescoord en behoorlijk wat
trappen te verduren kreeg, was het niet met deze einduitslag eens en deed in de 91e minuut meteen
wat terug voor NWVV 2 – 4. Dit was helaas wel de eind uitslag.
De uitslag was behoorlijk jammer, omdat je kan zien dat er meer in NWVV 2 dan dat er vandaag uit