NWVV 2

Zaterdag 5 november stond voor NWVV 2 de uitwedstrijd tegen Sweel 4 op het programma. Met toch een klein half uurtje in de auto was dit een van de verste tripjes van dit seizoen.

Vooraf werd al gespeculeerd met hoeveel NWVV ging winnen, aangezien de nummer 1 de nummer laatst van de competitie trof. Maar de staf en spelers van de Nieuw Weerdingers wisten wat de valkuil was en wezen elkaar op onderschatting.

Zo stuurde ook MVP Chris Klompmakers een berichtje naar de selectie waar aanmoedigingen en waarschuwingen in te lezen waren. Door een blessure moet Chris zelf namelijk achter blijven in Nieuw Weerdinge. Hij was helaas niet de enige ontbrekende in de selectie. Arjan van Oosten had weer alle nodige moeite om weer 14 man bij elkaar te krijgen. Met JO17 helpers Daniel Jagodic en Thomas Griemink lukte dit weer net.

Al voor de wedstrijd begon zat de sfeer er al goed in. Uit de net iets te kleine kleedkamer galmde vrolijke klanken. Dit bleek ook aan te slaan bij de dames van vv Schoonebeek die in de kleedkamer tegenover die van NWVV mee genoten van de muziek. En toen bleek dat de aanvoerder van de Nieuw Weerdingers, Orlando Uiterwerf regelmatig optrad in Schoonebeek kon het niet anders dat er voor de wedstrijd al gezongen werd in de kleedkamers.

Op het veld zagen we een oud gediende in het veld staan. Kevin Kaiser was opgetrommeld om het gras in Zweeloo op te eten. Dit deed hij in een net iets te klein tenuetje, aangezien ook Stefan “poes” Heidema het enige tenue had wat beide eigenlijk goed paste.

WhatsApp Image 2022-11-05 at 14.01.23
Kevin zit er lekker strak in vandaag

Toen de, trouwens hele goede, scheidsrechter om 14.30 uur floot voor het begin van de wedstrijd was het niveau verschil tussen de thuis- en uitploeg meteen duidelijk. NWVV was, zonder heel goed te voetballen veel beter dan Sweel.

Na 11 minuten kwam dit ook al terug in de score. Jochem Seitzinger kon zijn eerste doelpunt van de middag al bijschrijven aan het totaal toen hij een voorzet van Dylan Jaarsma kon afwerken, 0 – 1.

Twee minuten later kon Jochem opnieuw juichen. Na een lange bal van Kevin kon Michael Dummer terug koppen op Jochem die geen probleem had om de 2de binnen te werken, 0 – 2.

Het voetbal was niet heel goed. NWVV paste zich moeiteloos aan, aan het bedroevende niveau van Sweel, waardoor de toeschouwers een hele langzame gezapige wedstrijd kregen te zien.

Kansen waren er wel. Zo kreeg onder andere Michel Winter tot 3 keer de kans om de bal in het netje te leggen, maar zijn vizier stond niet op scherp vandaag.

Het duurde even voor dat NWVV weer verder ging met scoren. We moesten wachten tot de 40ste minuut voor weer een doelpunt. Op voorgeven van Martijn Roskam kon ook Michael zijn doelpunt mee pikken 0 – 3.

Dit was echter nog niet de eindstand. In de 43ste minuut gebeurde nog iets ongewoons. Uit een corner van Jochem stond Harm Jan Meijering alias Drup helemaal vrij. En kon hij met een rake kopbal de stand op 0 – 4 brengen. Ja u leest het goed, druppie die met zijn hoofd scoort. Dat gebeurt niet elke dag!

In de rust werd door aanvoerder Orlando een nieuw zelf verzonnen flessenspel uitgelegd. Als men dit goed onder de knie kregen hadden ze er ook wat aan in het veld was het idee.

WhatsApp Image 2022-11-05 at 15.22.46
Orlando geeft uitleg over het flessenspel

Na de rust bracht NWVV de jongelingen van de JO17 in en werd ook Kjeld THE LEGEND, lekker gespeeld?! Wagenaar klaar gestoomd voor een invalbeurt. Verder dan het om zeep helpen van een grote kans een op een met de keeper kwam hij helaas niet. Het missen van de voorselectie van Van Gaal is misschien toch onder de huid gekropen bij de absolute sterspeler van NWVV 2.

WhatsApp Image 2022-10-20 at 17.55.13
THE LEGEND wist al vroeg dat je niet alleen kan gokken op een profcarrière

In de 63ste minuut vond NWVV het weer tijd om toch nog wat te doen. Daniel kreeg de bal op randje 16 en kon de bal heerlijk binnen gieren. De 0 – 5 was van een heerlijke schoonheid.

In de 70ste minuut deed ook Michael nog eens een duid in het zakje. Na een lange bal van achteruit kreeg Michael de bal en stond hij alleen voor de keeper. Met een heerlijke lichaamsschijnbeweging stuurde hij de keeper de verkeerde kant op en kon hij binnen tikken.

De gene die de wedstrijd openbrak met een doelpunt mocht ook het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, waardoor zijn hattrick compleet was. Op een goede voorzet van Thomas Griemink kon Jochem eenvoudig de eindstand binnen tikken, 0 – 7.

Na de wedstrijd liet NWVV nog even zien dat ze niet alleen heel goed kunnen voetballen, maar ook echte sfeer makers zijn. In de kantine van Sweel werd de box voor in de kleedkamer nog even aangezet en werd mee gezongen en gedanst met nummers van Orlando en natuurlijk het vrij irritante team lied van de Nieuw Weerdingers.

Komende zaterdag hoopt NWVV 2 de koppositie weer vast te houden. Erica’86 moet het volgende slachtoffer worden van de dadendrang van NWVV worden. Dus kom aankomende zaterdag massaal kijken op sportpark Nieuw Weerdinge om 14.00 uur.