NWVV 2

Na het bekerdebacle van vorige week moest NWVV 2 zich afgelopen zaterdag revancheren in de competitie. CSVC 3 uit Coevorden moest het gaan bekopen op het sportpark in Nieuw Weerdinge.

Bij de warming-up bleek dat het team uit Nieuw Weerdinge met een heel ander gezicht op het veld stond, dan de bekerwedstrijd van vorige week. Waar de technische staf vorige week nog een 17 koppige selectie kon presenteren moest men nu hun best doen om 13 man op papier te krijgen.

Zelfs een nieuwkomer was te zien. Thomas een telg uit de familie Griemink mocht zijn eerste minuten gaan maken in NWVV 2. Dat maakte natuurlijk dat zijn vader Roef, zelf een legendarische keeper uit het verleden van NWVV 2, stond te glimmen van trots om zijn zoon, langs de kant van het veld.

Toen Broer om 14.00 uur voor de aftrap van de wedstrijd floot. Bleek dat de leiding had besloten om Kjeld THE LEGEND, lekker getraind?! Wagenaar als geheim wapen langs de kant te houden. Ook Dylan Jaarsma begon zittend aangezien hij het voor elkaar kreeg om voor de 2de keer dit seizoen zich te verslapen.

25bb1a72-3477-4e8f-b1f5-5bf4c79b9663
THE LEGEND is al van jongs af aan bezig met het bestuderen van de tegenstander. Dat maakt hem zo goed

NWVV bleek wederom dramatisch slecht aan de wedstrijd te vinden. Het blijft toch een probleem voor de Nieuw Weerdingers om een hele wedstrijd scherp te zijn.

Dit kwam in de 17de minuut ook door op het scorebord. Want CSVC wist het net van NWVV te vinden en kwamen redelijk verdient op een 0 – 1 voorsprong.

Maar nog geen 2 minuten later kon NWVV de stand alweer rechttrekken. Na goed wegdraaien bij de tegenstander van Jochem Seitzinger, kon hij er vandoor op de rechterflank. Na nog een tegenstander te passeren kon hij de bal voor geven, waar Michael Dummer op de goede plek stond en de 1 – 1 kon binnen werken.

Iets tegen de verhoudingen is kwamen de Nieuw Weerdingers zelfs op voorsprong in de 27ste minuut. Na goed doorzetten van Druppie, Harm Jan Meijering, kreeg weer Michael Dummer de bal voor de voeten en werkte weer koelbloedig af, 2 – 1.

Een minuut later werd het nog gekker. Vanaf de aftrap van CSVC werd de bal onderschept door NWVV en kon de MVP van het stel Chris Klompmakers er vandoor aan de linkerkant. Natuurlijk schoot hij van afstand, maar dat ging tegen de man aan. Vervolgens vond hij de bal weer voor de voeten en vond hij met het chocolade been het net achter de keeper van CSVC 3 – 1.

Dit was echter een verkeerde afspiegeling van de verhoudingen. En in de 34ste minuut deed CSVC dan ook wat terug en schoot de 3 – 2 binnen.

Dit was ook de ruststand. Maar als we heel eerlijk had CSVC een penalty verdiend die Broer over het hoofd zag. Tja dat kan gebeuren in de kelderklasse.

Na de rust kwam dus onder andere de absolute sterspeler van NWVV, Kjeld THE LEGEND Wagenaar, binnen de lijnen om het verschil te maken. Verder als hard werken en een “klein” gemist kansje na kwam de GOAT uiteindelijk niet.

Wel werd het spel, zoals te doen gebruikelijk de tweede helft beter van de NWVV’ers. Een wedstrijd met 2 gezichten is dan ook niets nieuws meer voor de vast volgers van NWVV 2.

In de 49ste minuut was het dan ook weer raak voor de formatie uit Nieuw Weerdinge. Na een assist van MVP Chris kon Dylon Meijering de bal met een rolletje in het doel werken.

Na deze 4 – 2 was het verzet van CSVC gebroken en kon NWVV redelijk freewheelen. Voor de technische staf ook een keer lekker om eens rustig op de bank te blijven zitten in plaats van billenknijpen tot het einde.

Sommige spelers van CSVC raakten geïrriteerd  doordat ze de grip op de wedstrijd verloren waren. Zo schoot een speler van de uitploeg de bal in de 80ste minuut de bal ver op het hoofdveld uit frustratie. Na wat oponthoud ben ik de bal gaan halen van het hoofdveld. Maar vlak voor ik bij de bal was kwam er toch een speler van CSVC de bal met een sprint ophalen. Toen ik eenmaal terug was op veld 2, bleek dat ik net een doelpunt van NWVV had gemist. Niemand anders dan Michael Dummer had de 5 – 2 gescoord.

De show van Michael Dummer, zoals we deze wedstrijd toch wel mogen omschrijven, was nog niet voorbij. Want in de 85ste minuut was het opnieuw raak voor Michael door een voorzet van, wie anders dan MVP Chris. Hierdoor kwam de eindstand van 6 – 2 op het scorebord.

Absolute man van de wedstrijd was met 4 doelpunten dus absoluut Michael Dummer!

WhatsApp Image 2022-10-15 at 15.45.12 (1)
Man of the Match puft nog even na van een geweldige wedstrijd

Door uitslagen op andere velden betekent de overwinning van vandaag dat NWVV 2 koploper is in de reserve 6de klasse 01 Noord. Door dit feit en de prima overwinning bleef het nog lang gezellig in de kantine in Nieuw Weerdinge.

Komende zaterdag wacht NWVV2 een uitwedstrijd tegen Sweel 4. Onderschatting licht op de loer tegen de nummer laatst van de competitie, dus als jullie de mannen bij de les willen houden ben je van harte welkom in Zweeloo om 14.30 uur.