NWVV 2- Drenthina 5 -2

De eerste thuiswedstrijd van de competitie van NWVV 2 was op zaterdag 1 oktober tegen Drenthina 5. Na de afstraffing van de week ervoor tegen Valthermond 3 (5 – 0) hadden de Nieuw Weerdingers iets recht te zetten.

Toen de jongens begonnen met omkleden kwam het in een keer met bakken uit de hemel. Daardoor duurde het even voor ze met de warming-up begonnen. De mannen zaten lekker knus bij elkaar in een drukke kleedkamer. Want mede doordat er voor Stefan Heidema en Dylon Meijering geen ruimte was bij de selectie van NWVV 1 en dus met het 2de mee moesten zaten er 14 fitte spelers klaar in de kleedkamer. Toch kwam de technische staf erachter dat dit 1 minder was, dan op papier stond. En na een snelle check bleek al snel dat Dylan Jaarsma niet aanwezig was. Na een belletje bleek dat hij zich verslapen had en dit terwijl men pas om 13.00 uur in de kleedkamer moest zijn! Gelukkig kwam hij als nog en kon NWVV 2 met een 15 koppige selectie revanche nemen op vorige week.

Toen Broer Poede om 14.00 uur floot voor het begin van de wedstrijd lagen door een wolkbreuk vlak voor de wedstrijd behoorlijke plassen op het veld en het cornergebied bij de kleedkamer leek op een verstopte put. Gelukkig droogde het redelijk snel, waardoor het geen hinder was tijdens de wedstrijd.

In de basis elf zagen we dat er de eerste basisplaats in tijden was voor Harm Jan Meijering. Hij stond in spits, geflankeerd door Christiaan Klompmakers en Kjeld LEGEND lekker getraind?! Wagenaar.

Harm Jan Meijering
Harm Jan Meijering had pas laat in de gaten dat hij in de basis begon

Ook viel op dat het qua gezeur aan de zijlijn behoorlijk rustig was. Dit had er vooral mee te maken dat Richard Bos later was, omdat hij ’s morgens, op een parkeerplaats, met zijn auto had geoefend om toch een keer met de Bangers waar Robin Prins altijd mee rijdt mee te doen. De deuk in zijn auto leek erop, maar komt nog niet in de buurt van 1 van de auto’s van Robin na een race.

NWVV schoot uit de startblokken. Na 3 minuten was het al raak. Christiaan kon weer een doelpunt aan zijn doelpuntentotaal van dit seizoen toevoegen. Dit na een goede assist van Druppie.

Maar na het doelpunt bleek het spel van de Nieuw Weerdingers toch heel stroperig. Veel passes kwamen niet aan, het spel was behoorlijk statisch en omschakelen van aanval naar verdedigen blijkt niet altijd de favoriete hobby van de jongens.

Dit resulteerde, in de 16ste minuut dan ook in de gelijkmaker van Drenthina 5. En in de 35ste minuut werd het nog erger voor NWVV, want toen moest keeper Lars van der Laan nog een bal uit zijn doelnet halen 1 – 2.

Het morren was al begonnen toen NWVV toch de stand weer gelijk trok in de 41ste minuut. Wederom was het Chris, dit seizoen sowieso al de MVP van NWVV 2 die met een afstand schot de 2 – 2 vlak voor rust binnenschoot.

In de rust was er behoorlijk wat te bepraten bij NWVV en de technische staf wisselde dan ook. Zo moest de GOAT Kjeld LEGEND Wagenaar het veld ruimen voor Martijn Stuut. The Legend kon geen potten breken en er worden vraagtekens gezet of The Legend wel echt zo goed is als word beweerd.

WhatsApp Image 2022-10-02 at 04.50.41
The Legend heeft de overwinning tot in de late uurtjes gevierd

In de 2de helft was te zien dat de Nieuw Weerdingers elkaar goed in de ogen hadden gekeken en tegen elkaar gezegd hadden dat ze deze wedstrijd absoluut niet gingen verliezen. Er werd gestreden voor elke meter.

In de 48ste minuut kwam NWVV 2 dan ook weer op voorsprong. Nadat aanvoerder Orlando Uiterwerf het middenveld was in gedribbeld kon hij Jochem Seitzinger wegsteken die de 3 – 2 binnen kon werken.

In de 63ste minuut werd het zelf 4 – 2. Na een vrijebal vanaf 20 meter van Poes kwam de bal via de keeper voor de voeten van de, met rust ingevallen, Michael Dummer die niet zelfzuchtig was en een assist gaf op wederom Jochem, die net als Chris zijn tweede doelpunt van de middag kon binnentikken.

Daarna zette Drenthina nog vol de druk erop. Dit leverde in de 78ste minuut zelfs nog de 4 – 3 op. Maar door alles te geven, zich overal voor te gooien en een geweldige redding van Lars, die nog een bal uit de lange hoek tikt sleept NWVV 2 de eerste winst van de competitie uit het vuur.

Lars van der Haar
Keeper Lars van der Laan was weer in top vorm

Omdat het de eerste thuiswedstrijd van de competitie was trakteerde de technische staf na afloop van de wedstrijd, bij het verorberen van de nodige sapjes, op een hapje. Er kwamen hapjespannen op tafel. Ik wil verder geen reclame maken, maar van die hapjespannen waar een variatie van verschillende kipsnackjes op liggen. Dit werd goed ontvangen door de selectie. Vooral de snacks met een stokje waren volgens aanvoerder Ollie waren van een hoge kwaliteit. Ze waren zo lekker dat de rest heel goed zijn best moest doen om überhaupt iets met een stokje te kunnen eten voordat Ollie ze uit de pan kon vissen.

Volgende week (8 oktober 2022) staat de volgende thuiswedstrijd van de jongens op het programma. Om 14.00 uur moet Bargeres 3 het volgende slachtoffer zijn van de dadendrang van NWVV 2. Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden, kom vooral gezellig langs!