NWVV 2

Zaterdag 8 oktober 2022 stond voor NWVV 2 de 2de achtereenvolgende thuiswedstrijd van de competitie op het programma. De bezoekers kwamen op deze zonnige zaterdagmiddag uit Bargeres.

Toen Bargeres 3 aan kwam op het sportpark in Nieuw Weerdinge was het toch even slikken voor de thuisploeg. Er kwam een ploeg aan met allemaal jonge jongens, met allemaal dezelfde trainingspakken aan, met een trio aan begeleiding, ook allemaal keurig in de kleren en ook kwamen er behoorlijk wat oudere supporters mee te kijken. De indruk van een goed georganiseerde ploeg was niet te onderdrukken bij de Nieuw Weerdingers.

Helemaal niet toen men eenmaal met elkaar in de warming-up terecht kwam. Waar je bij NWVV toch vooral het gevoel krijgt dat de warming-up vooral gedaan word omdat het dan toch wat lijkt voor de buitenwacht, kwam de technische staf van Bargeres met de overtreffende trap. Pionnen werden van te voren uit gezet en met meerdere partijspellen en afwerkvormen werden de spelers van Bargeres warm gedrild.

Toen de technische leiding van Bargeres zich ook nog melde in de kantine, omdat ze ontevreden waren over het veld was het vermoeden dat we met een soort Ajax van de 6de klasse te maken moesten hebben.

Bij NWVV viel trouwens tijdens de warming-up op, dat niet zoals te doen gebruikelijk 1ste aanvoerder Orlando Uiterwerf de warming-up leide, maar dat Christiaan Klompmakers met aanvoerdersband de jongens warm maakte. Het bleek dat Orlando een van de afwezigen in het team van Arjan van Oosten was. En dat was meteen het volgende opvallende, want alleen Arjan stond aan de zijlijn als coach. Zowel Veronique Hagemeijer als Richard Bos moesten deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, waardoor Arjan eigen baas was vandaag.

Om 14.00 uur stipt floot Broer Poede, zoals altijd scheidsrechter van dienst, voor de aftrap van de wedstrijd. Toch enigszins geïntimideerd door de professionaliteit waarmee Bargeres voor de dag kwam,  gingen de Nieuw Weerdingers het veld op met de gedachten aan een moeilijke pot, met veel lopende spelers en goede combinaties bij de tegenstander. Het devies was dus ook om de tegenstander meteen onder druk te zetten en waar het kon de tegenstander te laten voelen dat er mede door strijd niets te halen was.

Echter toen de wedstrijd eenmaal begonnen was bleek de goed georganiseerde machine van Bargeres vooral buiten het veld indruk te maken, want eenmaal begonnen was NWVV 2 zwaar de bovenliggende partij.

In de 7de minuut kwam dit overwicht met een geweldig doelpunt ook tot uiting in de score. Na een lange bal van achteruit, van laatste man Dejee van der Berg, die teruggekeerd was van een blessure, kon Jochem Seitzinger achter de verdediging van Bargeres weglopen. En die kon de bal dan eenvoudig afleggen op de meegelopen Kjeld LEGEND, lekker getraind?! Wagenaar die de bal kon intikken. De GOAT van NWVV 2 flikte het na een paar mindere wedstrijden dan toch weer. De binnen tikker leek eenvoudig, maar alleen een voetballer met de kwaliteiten van Kjeld wist dat hij mee moest lopen om de bal magistraal binnen te tikken. Het enige wat tegenviel was het juichen van de absolute vedette van NWVV 2. Na doelpunten te hebben gevierd alsof er volle tribunes rondom het veld stonden, deed hij nu alsof het de gewoonste zaak van de wereld was dat hij een doelpunt maakte. Wat natuurlijk eigenlijk ook zo is.

Kjeld Shoey
Een van de voorbereidingen van de LEGEND een shoey bier op de avond voor de wedstrijd

In de 13de minuut verdubbelde NWVV 2 de score. Uit een cornerbal van Chris ontstond een scrimmage. Uiteindelijk vond Dylan Jaarsma de bal weer eens terug voor zijn voeten en kon de 2 – 0 inschieten. Het valt op dat Dylan toch vaak een neusje voor de juiste plek heeft bij rommelige momenten voor het vijandige doel.

Vlak voor de rust kwam NWVV 2 op rozen te zitten. In de 43ste minuut mocht ook Jochem Seitzinger weer een doelpunt toevoegen aan zijn totaal dit seizoen en mocht ook Harm Jan Meijering een assist toevoegen aan zijn imposante lijst. Want na een voorzet van Harm Jan kon Jochem in de 43ste minuut de 3 – 0 binnen schieten.

NWVV had geen enkel probleem met Bargeres en leek soms wel te spelen met de jonge tegenstanders. De tegenstanders waren zo jong dat het niet voor niets was dat ze zoveel toeschouwers hadden mee genomen. De toeschouwers bleken namelijk vooral ouders te zijn die hun kinderen na de uitwedstrijd reden. Ik gok dan ook dat de gemiddelde leeftijd van de tegenstanders dan ook 18 jaar was.

In de kleedkamer van NWVV in de rust was de euforie dan ook groot. Er werd gedold en gelachen. Arjan en de aanvoerder Chris deden nog wel een poging om iedereen scherp te houden, maar dat leek toch moeilijk naar zo’n makkelijke 1ste helft,

In de 2de helft probeerde Bargeres toch uit een ander vaatje te tappen. Met name 2 brutale snotapen kregen door woord en gebaar toch de vlam in de wedstrijd. Het werd grimmiger en van beide kanten kwamen frustraties naar boven. Dit volgde in veel gemene en harde overtredingen van beide kanten. Ook werd er veel over en weer gezegd en getreiterd na elkaar. De uitploeg dat vooral in straattaal sprak, waardoor ik eerst dacht dat ze allemaal familie van elkaar waren, omdat ze elkaar continu aanspraken met bro, vond het ook geen probleem om er af en toe een ziekte aan toe te voegen, waarover na de wedstrijd nogal wat te doen was in de kleedkamer van de Nieuw Weerdingers.

Ook de technische staf van de bezoekers lieten zich soms gaan en wonden zich behoorlijk op over de scheidsrechter van dienst. Dit tot ergernis van de gestopte Ricky Kloppenburg, die zijn oude ploeg kwam aanmoedigen. Om te laten zien hoe de leiding van Bargeres zich misdroeg ging Ricky heel pontificaal naast de leiding van de uitploeg staan om te laten zien hoe erg ze zich misdroegen.

Toch begon de 2de helft gewoon weer met NWVV dat ook na rust de scorebord weer deed tikken. In de 52ste minuut was het namelijk Harm Jan Meijering, die wel eens waar 2 pogingen nodig had, maar toch het net wist te vinden. 4 – 0.

En een minuut later was het zoals te doen gebruikelijk ook weer raak voor Chris. Die vanaf links met een geweldig schot de bal de verre hoek in richting van de kruis in schoot. 5 – 0.

Normaal zou je zeggen dat een wedstrijd met zo’n score dan wel klaar was, maar niets was minder waard. NWVV was namelijk ondanks de 2 doelpunten in de 2de helft niet meer aan het voetballen. Door het score verloop en doordat ze zich uit hun spel lieten halen door de tegenstander vergaten de Nieuw Weerdingers verder te voetballen. Wat volgde was een ongelofelijke slechte tweede helft waar de jongens een beetje aan het kloten en lachen waren met elkaar.

Dit leverde in de 57ste minuut de 5 – 1 op. En 10 minuten later, door een terecht gegeven penalty zelfs 5 – 2 op.

Zo opeens werd het billenknijpen voor NWVV, dat Arjan al schreeuwend en ijsberend terugvond langs de kant om zijn ploeg weer gefocust te krijgen. Dit lukte echter niet. De Nieuw Weerdingers waren totaal uit de wedstrijd gehaald en in de 71ste minuut, na geklungel achterin, kwam zelfs de 5 – 3 op het scorebord.

En nog was het niet klaar. want 12 minuten voor tijd werd het zelfs 5 – 4. De wanhoop en ongeloof was van de gezichten van de Nieuw Weerdingers af te lezen. Hoe kan dit en hoe gaan we dit stoppen voor het te laat was?

Gelukkig trok NWVV 2 aan het langste eind en bleef het bij 5 – 4. Ook omdat Broer zijn eigen klok misschien net een paar minuten verkeerd had afgelezen. Wat ook weer tot woede leidde bij de leiding van Bargeres, die met een stopwatch in de aanslag toch weer verbouwereerd naar de scheidsrechter toe gingen omdat hij 2 minuten te vroeg had afgefloten. Ik zal dan ook willen zeggen tegen de leiding van Bargeres welkom in de 6de klasse!

Door de 2de overwinning in 3 wedstrijden staat NWVV 2 nu gedeeld met nog een aantal clubs bovenaan in de competitie. Komende zaterdag 15 oktober wacht de lastige uitwedstrijd in Emmer Compascuum tegen CEC 3. Ook daar wil NWVV 2 graag winnen, maar kan zoals altijd de aanmoedigingen goed gebruiken. Daarom heet ik jullie van harte welkom volgende week om 14.00 uur op het sportpark in Emmer Compascuum om ons weer naar een overwinning te schreeuwen!