NWVV - BSVC

DSC_0105

NWVV wint in spektakelstuk met 5-4 van BSVV

NWVV heeft zaterdagmiddag op het eigen Sportpark Nieuw-Weerdinge de thuiswedstrijd tegen BSVV verdiend gewonnen. De blauw-zwarten moesten tot het gaatje gaan, maar wonnen uiteindelijk verdiend met 5-4.

De gasten uit Bovensmilde hadden in de vorige twee wedstrijden nog geen punten weten te pakken en kwam ook voor een resultaat naar Nieuw-Weerdinge. BSVV zat er direct fel op, maar NWVV kreeg al snel vat op het spelletje wat de geel-zwarten speelden. De eerste kans die NWVV kreeg was ook dan direct raak. Een goed genomen corner van Peter van Elten kon  bij de tweede paal door Marko Mihalj binnengekopt worden.

Waar NWVV leek door te gaan drukken kwam BSVV halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Na een snelle uitbraak over de linkerkant wist Marten Homan vrij voor doelman Damy Sinot de 1-1 te maken. Na de gelijkmaker was het BSVV wat kort het heft in handen nam en was het zelfs via diezelfde Homan dicht bij een 1-2 voorsprong, maar NWVV wist die treffer te voorkomen. NWVV herpakte zich daarna weer snel, nam het heft in handen en na een half uur spelen bediende Roy Súper topscoorder Mihalj die simpel de 2-1 kon binnen tikken.

Roy Súper flitst langs de linksback van BSVV

Waarschijnlijk was het kopje thee in de rust bij NWVV slappe thee, want na het oppepdrankje leek er bij de mannen van trainer Johan Hollen pap in de benen zitten. Net als in de eerste helft startte BSVV feller en wist het in twee minuten tijd een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. Sander Warries en opnieuw Marten Homan zorgden voor een verassende voorsprong.

NWVV wist zich na deze enorme tegenslag toch weer terug in de wedstrijd te knokken. Want niet snel na de 2-3 kopte Roy Súper op aangeven van Alexandro Uitenwerf de 3-3 in de verre hoek. Ondanks dat in grote delen NWVV de bovenliggende partij was met het meeste balbezit sloegen de roofdieren  van BSVV snel weer toe. Robin Timmer maakte  25 minuten voor tijd de 3-4 waarna de frustratie bij NWVV wel zichtbaar werd.

Trainer Hollen greep daarna vlot in door Jasper Jansen in de ploeg te brengen. Met Jansen in de ploeg wist NWVV de druk op BSVV nog meer op te voeren. De eerste kans op de 4-4 kwam snel, maar Peter van Elten wist bij de tweede paal de bal niet in het doel maar in het zijnet te schieten. Toen ook nog eens de scheidsrechter van dienst tegen NWVV ging fluiten leek het helemaal een dramatische middag gaan worden. Maar uiteindelijk lukte het NWVV het wel. Johan Hollen bracht vlak voor tijd Brian Tent nog in de ploeg voor Mihalj en uiteindelijk was het de gouden … wissel van de trainer wat de doorslag gaf.

Uit een corner van Peter van Elten wist Brian Tent bij de tweede paal voor de 4-4 te zorgen. NWVV kreeg uiteindelijk wat het de hele middag verdiende, de drie punten. Een andere invaller Jasper Jansen soleerde door de defensie van BSVV en schoot met een hoop frustratie snoeihard via de binnenkant van de paal de 5-4 tegen de touwen. NWVV staat nu na vier duels in deze Vierde Klasse D vierde met 7 punten.