NWVV 2

Zaterdag 15 oktober 2022 stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor NWVV 2. Er moest maar een korte afstand te worden afgelegd door de Nieuw Weerdingers, want het hoofdveld op sportpark De Runde in Emmer Compascuum was het toneel waarop NWVV 2 moest verschijnen.

Aangezien CEC had gewonnen van Valthermond, waar NWVV hun enige punten van het seizoen hadden verspeeld, was de ploeg van Arjan, Veronique en Richard op de hoede voor de formatie uit Emmer Compascuum.

Toen de basisopstelling van NWVV door kwam bleek dat Robin Prins de botsauto’s eens had laten staan om het doel van de Nieuw Weerdingers weer eens te verdedigen. Lars van der Laan was daardoor toeschouwer geworden, aangezien hij niet als veldspeler op de bank wou zitten. Daar word je veel te moe van aldus Lars.

Verder viel op dat er een partij afwezigen waren. Zo waren onder andere MVP Chris Klompmakers (blessure), de Drup Harm Jan Meijering (ouderdomsproblemen) en Poes (corona) niet van de partij. Hierdoor was de weg weer vrij voor het vaste duo uit de jeugd, Roy Veenstra en Daniel Jagodic en Justin Lassche, die vanuit het 1ste kwam om hun minuten te maken bij NWVV 2.

NWVV begon met een sterk elftal, met als rechtsbuiten de absolute sterspeler en vedette van het elftal, Kjeld LEGEND lekker getraind? Wagenaar. Ik noem hem expres al vroeg in dit verslag, want eigenlijk was er verder geen enkele reden om de GOAT van NWVV 2 te benoemen. En was het ook zeer terecht dat hij de 2de helft plaats nam op de bank.

93d117f3-5198-4e00-8d9e-c13bbb2d71b0
The LEGEND is ondanks zijn slechte spel nooit te broert om een overwinning te vieren

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd zagen we een goed NWVV 2, dat van achteruit verzorgd opbouwend voetbal speelde. Ze hadden ook een licht overhand en kwamen tot een paar mogelijkheden voor het doel van CEC.

Het duurde echter nog tot de 26ste minuut totdat dit ook tot uiting kwam op het scorebord. Na een lange bal van Dylon Meijering kon Michael Dummer doorlopen op de doelman en de 0 – 1 binnen werken.

NWVV was toen eigenlijk al het goede begin kwijt en was het vooral werken en duels aangaan om de bal te houden. Ook kwamen dezelfde pijnpunten als altijd naar boven, zoals omschakeling en slordig in de passing.

In de 33ste minuut gebeurde waar Arjan van Oosten zijn ploeg eigenlijk al voor gewaarschuwd had. De scheidsrechter begon zich met de wedstrijd te bemoeien. De verder ongelofelijke kalme scheidsrechter, waar eigenlijk niet veel meer geluid uit kwam dan af en toe een fluitsignaal, legde de bal op de stip voor het thuisteam nadat een van hun aanvallers eigenlijk over een paar benen struikelde en erbij geen liggen.

Na de nodige protesten van de kant van NWVV ging de penalty toch echt door en kon Robin de penalty helaas niet keren, 1 – 1. Dit was ook meteen de ruststand.

In de rust werd er kalmte gemaand, aangezien men vrij opgefokt van het veld afkwam naar het penalty moment. Ook werden er enkele harde noten gekraakt over het slechte spel aan het eind van de 1ste helft.

De scheidsrechter had in de rust ook duidelijk nagedacht over de eerder gegeven penalty. Dit bleek toen bij de eerste aanval van NWVV in de 2de helft na heel licht shirtje trekken bij Michael de bal voor NWVV op de stip ging. In de 46ste minuut benutte Michael deze zelf waardoor de Nieuw Weerdingers weer voor kwamen, 1 – 2.

Van echt goed voetbal was geen sprake meer bij NWVV 2, maar wel zag je de absolute wil om te winnen terug in de 2de helft. Iedereen ging voor elke bal, er werd gesleurd er werd gewerkt, want deze wedstrijd werd niet verloren.

In de 60ste minuut leverde dit de volgende goal op voor NWVV. Wederom was het Michael Dummer, die zijn hattrick voltooide. Na een goede bal van Dylan Jaarsma kon Michael de bal weer tegen de touwen werken, 1 – 3.

In de 83ste minuut deed CEC nog wat terug en werd de 2 – 3 binnen geschoten. Wat overbleef was billenknijpen voor de formatie uit Nieuw Weerdinge, maar dit hoort volgens mij nu eenmaal bij de ploeg. Want dit is de 3de keer op rij dat NWVV met minimaal verschil weet te winnen en het zichzelf onnodig moeilijk maakt en de toeschouwers en technische staf bijna hartverzakkingen veroorzaakt.  Maar winst is winst.

Door deze derde winstpartij op een rij staat NWVV 2 gedeeld eerste in de competitie.

Aankomende zaterdag gaat het bekerspektakel verder voor NWVV 2. Urk 10 komt voor de 2de ronde van de beker op bezoek in Nieuw Weerdinge. NWVV 2 wil heel graag deze ronde van de beker overleven en kan jullie support daarom goed gebruiken. We doen er alles aan om er een spektakel van te maken. Zien wij jullie ook zaterdag 22 oktober om 14.00 uur langs het hoofdveld van het sportpark in Nieuw Weerdinge?