Opkomst NWVV 2 Urk 10

Zaterdag 22 oktober 2022 was het dan zover. De 2de ronde bekerwedstrijd van NWVV 2 thuis tegen Urk 10. Aangezien het spelen van een 2de ronde van de beker voor NWVV 2 geen vanzelfsprekendheid is werd alles uit de kast getrokken om er iets moois van te maken. Zo mochten de knuppels van het 2de op het hoofdveld, waren er programmaboekjes gedrukt, was er een omroeper aanwezig en zorgde de mensen van NWVV 1 voor extra sfeer bij opkomst met rookbommen en confetti.

Op deze stralende dag was ook massaal gehoor gegeven aan de oproep om te komen kijken. Wat het voor NWVV 2 extra bijzonder maakte. Ik wil daarom namens NWVV 2 dan ook iedereen hartelijk bedanken die aanwezig was om ons aan te moedigen.

Dat het een speciale wedstrijd was, was ook te zien aan de ploeg die Arjan, Veronique en Richard tot hun beschikking hadden. Maar liefst 17 spelers hadden zich aangemeld om deze wedstrijd te komen spelen!

De tegenstander, Urk 10, kwam met 2 busjes aan, wat natuurlijk vrij logisch was gezien de afstand die af moest worden gelegd door de Urkers. Dat het een bijzondere tegenstander was, was al snel te merken. Men kwam niet in de kantine, kochten geen programmaboekjes en hun taal was niet van buitenlands te onderscheiden. Dat het een geduchte tegenstander was, was natuurlijk wel duidelijk. Ze hadden natuurlijk ook niet voor niets deze ronde van de beker bereikt.

Toen om 14.00 uur Broer floot voor het begin van de wedstrijd, zag men al snel dat de Nieuw Weerdingers totaal niet in de wedstrijd zaten. Of het nu kwam door zenuwen, onderschatting, de alcohol van die avond ervoor of dat ze onder de indruk waren van alles wat er bij opkomst was gebeurt, kwam NWVV 2 totaal niet in de wedstrijd.

Na 4 minuten was dan ook al de eerste domper te noteren. Urk kwam bij de eerste de beste aanval tot scoren en meteen keek NWVV 2 tegen een achterstand aan, 0 – 1.

NWVV was totaal van de leg af. Passes kwamen niet aan, er was geen strijd en er kwam bijna geen aanval opgang. Arjan deed er aan de zijkant alles aan om de mannen wakker te schudden, maar helaas zonder succes.

Een van de weinige aanvallen van NWVV ging mis toen een bal bij de 2de paal net iets te scherp werd gespeeld op Michel Winter, die daardoor niet meer bij de bal kon komen. Al dacht Arjan daar anders over, want die liet met woord en gebaar weten dat Michel een sliding in had moeten zetten.

In de 25ste minuut probeerde de technische staf van NWVV iedereen wat wakker te schudden door een vroege wissel te doen. Zo ging Michel naar de kant en kwam Harm Jan Meijering aka Druppie binnen de lijnen.

Gewenst effect had het eigenlijk niet. Sterker nog in de 33ste minuut kwam de uitploeg zelfs op 0 – 2. En 10 minuten later, 2 minuten voor de rust kwam daar zelfs de 0 – 3 nog overheen.

Flink gedesillusioneerd zochten de Nieuw Weerdingers de kleedkamer op, waar Arjan er alles aan probeerde te doen om de jongens wakker te schudden en aan de praat te krijgen.

Wissels werden doorgevoerd. Onder andere Kjeld LEGEND, lekker getraind?! Wagenaar was een van de troeven die van de bank af moesten komen het tij te doen keren.

WhatsApp Image 2022-10-23 at 03.05.48
THE LEGEND moest zijn verdriet na de wedstrijd weer verdrinken

Als herboren kwam NWVV 2 uit de kleedkamer. Strijd werd vanaf de aftrap geleverd en het begon zo waar eindelijk te lopen bij de Nieuw Weerdingers. In de 49ste minuut maakte Drup de 1 – 3 na goed doorjagen.

Vier minuten later, in de 53ste minuut werd de aansluitingstreffer genoteerd door de Nieuw Weerdingers. Niemand anders dan MVP Christiaan Klompmakers kwam tot scoren na een eenvoudig chipje langs de doelman van Urk, 2 – 3.

NWVV deed er alles aan om de stand weer gelijk te trekken. Veel strijd en passie werd geleverd door de Nieuw Weerdingers. Urk 10 kreeg in de gaten dat het wel eens mis kon gaan en deed er alles aan om het spel te vertragen en te etteren. Waardoor de onvermijdelijke opstootjes niet uit konden blijven.

NWVV leek op gelijke hoogte te komen, maar de schot van Druppie richting de kruising werd met een wereld redding van de keeper van Urk uit het doel gehouden,

Helaas kwam NWVV niet meer tot scoren, waardoor ze met 2 – 3 verloren en de beker vaarwel moeten zeggen. Dit heeft natuurlijk ook plus [umtem, want dat betekent een vrij weekend bij de eerst volgende beker ronde.

De Urkers geïrriteerd door de opstootjes, die ze zelf veroorzaakt hadden, lieten zich na de wedstrijd nog van hun slechte kant zien. Wederom kwam niemand in de kantine na tijd en was er als afscheidscadeau nog het feit dat ze de douches aan lieten en het toiletpapier door de hele kleedkamer hadden geslingerd.

Nu NWVV 2 uit de beker is, kunnen ze de focus vol zetten op de competitie waar men mede koploper is. Aankomende zaterdag proberen ze de koppositie vast te houden in een thuiswedstrijd tegen CSVC 3. Vanaf 14.00 uur bent u weer welkom om ons te komen aanmoedigen.