Zaterdag 26 oktober 2019 stond voor NWVV 2 een thuiswedstrijd op het programma tegen VEV 3.

De jongens waren allemaal al op tijd gesommeerd op het voetbalveld voor de jaarlijkse foto sessie.

Niet iedereen kon er op tijd zijn in verband met werk en zo. Veronique was zelfs later, omdat ze gewoon een enorme kater had van die avond ervoor.

Gelukkig vielen er deze zaterdag dan ook geen boetes want de laatkomers hadden dit al gemeld.

Wel stuurde Arjan van Oosten zaterdagmorgen de actuele stand van de nog te innen boetes. De meeste op gelopen die zaterdag ervoor tijdens de zwerfafval affaire. Dus voordat men op de foto ging en hun spaargeld bij Arjan inleverde was er al behoorlijk wat commotie.

Men ging dan ook goed gemutst tegen 13.15 uur op de foto (zie hoofdfoto). Waarna de warming-up begon.

In tussen druppelden de tegenstanders uit Klazienaveen-Noord ook al binnen. De ploeg uit Nieuw Weerdinge was vooraf op zijn hoede voor VEV 3. Immers had VEV nog geen verliespunten in de competitie en heeft NWVV het altijd moeilijk tegen VEV.

In opperste concentratie betrad NWVV 2, om 14.00 uur, het prachtig groen gras in een zon overgoten Nieuw Weerdinge.

Na een weifelende start nam NWVV toch al snel een lichte overhand in het spel. Men had wat kansen nodig, zoals wel vaker deze competitie, maar in de 36ste minuut opende NWVV de score.

Het was Kjeld Wagenaar die na een voorzetje van Christiaan Klompmakers de 1 – 0 binnen tikte.

In tussen probeerde VEV er alles aan te doen om de Nieuw Weerdingers uit hun ritme te krijgen. Met veel kleine en enkele gemene overtredingen probeerden ze de hoofden van de spelers van het team van Arjan van Oosten op hol te brengen.

Dit lukte ook bijna totdat in de 41ste minuut zo opeens Thomas Venema een bal tegen de netten schoot. Waar iedereen dacht aan buitenspel keurde gelegenheids scheidsrechter Broer Poede de goal goed en stond het dik verdiend, dat wel, zomaar 2 – 0.

Ik moet eerlijk zijn, dat ook volgens mij, de doelpunt nooit goed mocht worden gekeurd ivm buitenspel, maar echt rouwig was ik er nu ook niet om.

Vanaf dat moment was het verzet bij VEV wel gebroken.

In de rust probeerde Arjan zijn spelers hun hoofden rustig te houden en na rust bleek al snel dat dit ook gewerkt had.

Christiaan Klompmakers maakte in de 51ste minuut de 3 – 0. Ook deze wedstrijd had Chris weer wat kansen nodig om tot scoren te komen, maar gelukkig pakt hij zijn goal weer mee.

VEV kreeg nog wel een penalty, maar die werd overgeschoten. Dit tot vreugde van Arjan, die net om een flesje bier gewet had met Remon Barenkamp dat Yoerie Peters deze penalty niet om zijn oren kreeg.

Voor Yoerie en de gehele verdediging sowieso even een compliment. Want ze houden voor de 2de keer achter elkaar de 0. Vooral laatste man Mike Sanders, blijkt toch eindelijk zijn lenzen in gedaan te hebben zaterdags en is een rots in de branding (letterlijk en figuurlijk).

Als toetje in deze zorgeloze 2de helft kregen we de Dylon Meijering show nog even te zien. Met 2 doelpunten zette hij persoonlijk de einduitslag van 5 – 0 op papier.

Na de wedstrijd bleek al snel dat de naaste concurrenten punten hadden laten liggen, waardoor er een feestje gevierd kon worden omdat NWVV 2 weer bovenaan de ranglijst staat!

Dit monde uiteindelijk nog uit tot een reprimande van het afsluitend barpersoneel. Want dit feestje had veel bierdoppen en bierflessen op de tafel achter gelaten. Foei jongens!

Komende zaterdag, 2 november, verdedigt NWVV 2 hun koppositie tegen Valthermond. Dit alles op Super Saterday, dus met na afloop van de wedstrijd live muziek. Dus graag tot dan!